R.I.P Jules Bianchi

Jules Bianchis familie fortæller, at den unge franskmand desværre er afgået ved døden fredag aften.

Jules Bianchi . Copyright Marussia F1

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 18/7 2015 klokken 07:07

Så kom den nyhed, vi alle har frygtet ville komme. Jules Bianchi er desværre afgået ved døden i en alder af bare 25 år. Familien har udsendt følgende pressemeddelelse i løbet af natten.

”Det er med stor sorg, at forældrene til Jules Bianchi. Phillippe og Christine sammen med hans bror Tom og søster Melanie, vil lade jer alle vide, at Jules Bianchi er afgået ved døden. Det skete i nat, på Centre Hospitalier Universitarie i Nice, hvor han har ligget i koma, siden han kom hjem til Frankrig efter ulykken på Suzuka."

Sochi 2014
Copyright Pirelli


Familien fortsætter med følgende udtalelse omkring Jules Bianchis kamp for overlevelse og retter en tak til de ansatte på hospitalet.

”Jules kæmpede til det sidste, som han altid har gjort. Men i dag sluttede hans kamp. Den smerte vi føler lige nu, er ubeskrivelig stor. Alligevel vil vi gerne takke de ansatte på hospitalet i Nice for at have taget sig godt af Jules i de sidste ni måneder af hans liv.”

Japans GP 2014
Copyright Marussia F1


Det faktum, at Jules Bianchi har ligget i koma i ni måneder, har selvfølgelig også fyldt en del hos andre racerkørere og fans af sporten. Den støtte, Jules Bianchi har fået derfra, takker familien også for.

”Vi vil også godt takke de kollegaer, venner, fans samt alle andre, der har vist deres kærlighed og støtte til Jules over de sidste måneder. Støtten fra dem har givet os styrke til at tro på bedring i disse svære måneder.”

Kørerne viser deres støtte til Jules i Sochi 2014
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Familien slutter af med at sige, at de gerne vil have ro i denne svære tid, hvorfor der ikke kommer flere udmeldinger fra dem lige nu. Det er også forståeligt nok.

Det her er dybt tragisk. Jules Bianchi er den første kører, der mister livet i Formel 1 siden rædselsweekenden på Imola i 1994. Det er selvfølgelig rigtig tragisk, og det må ikke ske, at en kører mister livet. Men the show must go on, og denne tragiske nyhed må ikke hæmme os.

Billeder fra Østrig 2014
Copyright Marussia F1


Burde man have flaget løbet på Suzuka af? Nej, det burde man ikke. Lige siden tidernes morgen har racerløb været farligt, og som Kimi Räikkönen siger, så er det nødt til at være sådan. Men der skal selvfølgelig gøres noget for at undgå en episode som den, der kostede Jules livet. Om der skal puder på traktorerne, gummigederne, lastbilerne, og hvad der ellers bliver brugt, vil undertegnede ikke gøre sig til dommer over, men noget skal der ske. De maskiner må ikke kunne koste et menneskeliv, som de gjorde d. 5. oktober 2014 på Suzuka.

Billeder fra Singapore 2013
Copyright Marussia F1 Team


Hvil i fred, Jules Bianchi, og hils de andre racerlegender oppe i himlen. Du har måske ikke vundet lige så meget, som de har, men det faktum, at du har kæmpet for dit liv i ni måneder, gør dig til en legende.

Forza Jules!

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Medierne er skyld i robot kørere Kollegaer mindes Bianchi »