Ungarns GP: 1. frie træning: Hamilton hurtigst

Så er der taget hul på weekenden på Hugaroring. Den første frie træning er afviklet, og det blev en ganske dramatisk session, som sluttede med de 2 Mercedes racere i front.

Hovedindgangen på Hungaroring. . Copyright Jens Hvas

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 24/7 2015 klokken 11:07

Der er næsten tradition for sol og varme på Hungaroring, og indtil videre ser 1015 udgaven ud til at leve op til dette.
Fredagens første frie træning blev i hvert fald afviklet i strålende solskin og temperaturer omkring 30 grader.

Denne første session på Hungaroring byder på debut til schweiziske Fabio Leimer, som tager plads i den Manor Marussia, som sædvanligvis tilhører Roberto Merhi.
Også hos Lotus er der skiftet ud i det sædvanlige line-up. Her har Romain Grosjean måttet vige pladsen for britiske Jolyon Palmer.

Jolyon Palmer
Copyright Lotus F1


Efter de sædvanlige installationsomgange, hvor stort set alle kørere lige var ude og mærke efter, at alt er skruet rigtigt sammen, udviklede den første del af sessionen sig hurtigt til en duel mellem Lewis Hamilton, Nico Rosberg og Kimi Räikkönen.

Nico Rosberg er langt fra tilfreds med balancen i sin racer, som ifølge tyskeren lider af massiv overstyring.

Også Red Bulls Daniel Ricciardo markerer sig med nogle hurtige omgange, ligesom både Max Verstappen og Carlos Sainz er godt med fremme.

I denne første del af sessionen er Sebastian Vettel slet ikke med fremme, men det kan der være mange gode grunde til. Hvem ved, hvad den tyske eks-verdensmester er i færd med at teste?

Sebastian Vettel
Copyright Ferrari Media


Heller ikke nogen af de 2 Williams kørere markerer sig synderligt i den første halve time af sessionen.

Rødt flag: Det dramatiske højdepunkt indtræffer efter knap en time af sessionen, da Sergio Perez mister herredømmet over sin Force India racer i sving 5. Racerens bagende skrider ud, og Perez skrider sidelæns tværs over banen, hvor han rammer frontalt ind i autoværnet. Herefter flipper raceren rundt, slår en kolbøtte og lægger sig til hvile med bunden i vejret.

Heldigvis hører vi med det samme, at Perez over radioen siger, at han er OK, og mexikaneren er også hurtigt ude af bilen.
Billederne af afkørslen viser, at det hele skyldes et brud på hjulophænget på racerens højre baghjul. Midt i svinget knækker ophænget ganske enkelt, og derfra er Perez prisgivet.
Heldigt at det ikke gik værre med den uheldige mexikaner.

Sergio Perez
Copyright Pirelli


Da træningen gives fri igen efter oprydningen, er mindre end en halv time igen, og det betyder travlhed på banen.

Vettel begynder at røre på sig, og det samme gælder Bottas i Williams.
Umiddelbart ser det også ud til, at de 2 McLaren kørere har det lidt nemmere her på Hungaroring, hvor underskuddet på motorkraft formentlig betyder lidt mindre end på de fleste andre baner.

Rødt flag: Med blot 5 minutter tilbage af sessionen oplever Kimi Räikkönen et underligt uheld, da hans frontvinge pludselig knækker af midt i sving 12. Heldigt for finnen, at det sker på et sted, hvor han kører ret langsomt, for det kunne være gået helt galt.

Barcelona test 19. februar
Copyright Ferrari Media


Banen åbnes igen med blot 1 minut tilbage, og derfor sker der intet med tiderne i denne første træning.

Vi slutter således med Lewis Hamilton som hurtigste mand. Verdensmesterens hurtigste omgang lød på 1:25.141, og bag ham fuldender Nico Rosberg, Kimi Räikkönen, Daniel Ricciardo og Daniil Kvyat top 5.
Måske er der lidt oprejsning på vej til Red Bull?

Lewis Hamilton
Copyright Mercedes AMG


Intern Red Bull kamp
Copyright Red Bull Photofiles

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Færre test til næste år Derfor er Force India ikke på banen »