2 stop i Monaco

Pirelli forventer ikke, at weekendens GP i Monaco bliver domineret af utallige pitstops. 2 stop burde være normen, siger den italienske dækproducent.

De nye dæk . Copyright Pirelli Media

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 21/5 2013 klokken 21:05

Der har mildest talt været blæst omkring dækkenes holdbarhed, eller mangel på samme, i sæsonen indtil nu. Forud for weekendens klassiske løb i Monacos gader melder Pirelli nu selv ud, at dækkene ikke burde blive den afgørende faktor i dette løb.

Jenson Button i Monaco. Copyright McLaren Media

”Monaco er den langsomste og mest snørklede bane på kalenderen, og det er svært at overhale, hvilket gør en hurtig opvarmning af dækkene og et højt niveau af mekanisk vejgreb fra dækkene helt essentielt. Ikke desto mindre er dæksliddet og nedbrydningen også det laveste på kalenderen, hvorfor vi maksimalt burde se 2 pitstops for hver bil,” lyder det fra Pirelli.

Ferrari pitstopsigna.l Copyright Ferrari Media

Vi kan således måske se frem til et løb, hvor dækkene ikke bliver så afgørende en faktor, som vi efterhånden har vænnet os til.

Til gengæld kan andre faktorer meget vel spille en afgørende rolle i Monaco. Banen er kendt for at skille drenge fra mænd, og statistisk er der ca. 80 % chance for minimum én saftey car-periode.

Kommer denne bil flittigt i brug i denne weekend?

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Schumi kom først Rejse med BMF1 til Ungarn »