Monacos GP: 1. frie træning. Rosberg hurtigst

Formel 1 feltet er kommet til Monaco, hvilket betyder at der trænes om torsdagen. En gammel tradition der holdes fast ved, da det i gamle dage var markedsdag fredag, hvilket havde mere magt end Formel 1.

. Copyright Sahara Force India

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 23/5 2013 klokken 12:05

Efter en regnvåd nat er det nu solen, der hersker over Monaco, hvilket giver de bedste muligheder for holdene for at få gennemført en første træning med brugbare data.

Bybanen, der mere er almindelig vej end bane, er altid en udfordring, da der ikke er racergummi i asfalten, hvilket betyder at der ikke er nogen hjælp fra asfalten til at forbedre bilernes greb i de snævre kurver.

Overhalinger er ikke noget, vi ser så meget af i Monaco, noget DRS ikke rigtigt vil hjælpe på, hvilket betyder at kvalifikationen er vigtigere her end på nogen anden bane.

Traditionen tro var de fleste biler hurtigt ude på banen for at foretage en installationsomgang, som så blev afløst af larmende tavshed i fyrstendømmet.

Swimming Pool området i Monaco Copyright Caterham F1

Der skulle gå 36 minutter, inden første tid blev sat Ikke overraskende kom den fra et af de små hold, med Gutiérrez i Sauber som aktør. Hans tid blev dog hurtigt slået af Toro Rosso-køreren Ricciardo.

Det markerede starten på første del af træningen, hvor det hurtigt står klart, at Ferrari med Massa bag rettet, har en ambition om at gøre det rigtigt godt her i Monaco.

Massa er efter få omgange nede i tider på 1.17, hvilket ikke er langt efter Alonsos bedste tid fra sidste år.

Da Felipe Massa pitter, er han meget tæt på at kollidere med Max Chilton fra det lille Marussia hold, der nok må forvente at modtage en straf for unsafe relase.

Nico Rosberg vil vise at hans sidste to poles ikke er tilfældige, og han sætter en ny hurtigste tid, tæt forfulgt af Alonso, der understreger Ferraris form. Webber i Red Bull er på dette tidspunkt nede som nummer 6, mens Vettel i den anden Red Bull racer er nede som nummer 8.

At Vettel på dette tidspunkt ikke er så hurtig, kompenserer han rigeligt for med sin specielle Monaco hjelm. En del af bemalingen viser en pige i badedragt, som bliver gennemsigtig når hjelmen bliver varm.

Med 15 minutter tilbage af første træning er de hurtigste 5 kørere kun adskilt med 0.274 sekund. Rimeligt tæt og tilmed med tider der er nede på 1.16.

Mod slutningen blev der igen stilhed over Monaco. Kun Perez brugte mere tid på banen, hvilket betød, at Nico Rosberg sluttede som den hurtigste mand rundt på den snævre bybane, foran Alonso og Grosjean.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kimi har flere tilbud Monacos GP: 2. frie træning. Rosberg hurtigst »