Løbsresumé, Tysklands GP: Sebastian Vettel vinder

Det blev endnu et løb med stor dramatik. Løse dæk, bål og brand og ræs helt til enden.

Sebastian Vettel . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 7/7 2013 klokken 15:07

Hamilton tabte starten til de to Red Bulls med Sebastian Vettel forrest, efterfulgt af Mark Webber. Kimi Raikkonen lagde øjeblikkeligt pres på Hamilton. Samtidig duellerede Jenson Button og Sergio Perez indbyrdes og Perez fik presset sig forbi.
På fjerde omgang måtte Massa udgå efter at være spundet af i sving 1. Sandsynligvis pga. overophedede bremser.

I pitten sov Di Resta’s lollipop-mand og frigav ham direkte ud i hovedet på Torro Rosso’s Vergne.
Hamilton dykkede i pit efter mediumdæk og kom derefter ud lige bagved Vettel.
Red Bull mekanikerne havde hovedet under armen og løsladte Webber med et løst hjul som derefter tordnede ind i en fotograf. Webber blev sat fri igen med alle fire dæk.

Der blev derefter byttet godt og grundigt rundt på feltet. Grosjean overtog føringen og Alonso og Button fulgte efter, mens Vettel og Hamilton kæmpede aggressivt mod hinanden, indtil Vettel fandt et ekstra gear og avancerede til tredjepladsen.

Grosjean pittede på 13. omgang og kom op som nr. to efter en overhaling af Button.
Raikkonen kæmpede sig efter en indædt kamp forbi Hamilton, der over radioen meddelte at dækkene ikke var meget værd. Samtidig begyndte Alonso at dukke op i spejlene og gik forbi en håndfuld omgange efter da Hamilton pittede.

På omgang 23 gik Bianchi’s Marussia motor fra sans og samling og skød med både flammer og damp. Efterfølgende ville bilen sin egen vej og trillede derefter fra marshallsene og ned af bakken tilbage mod svinget på baglangsiden. Safetycaren blev indsat og gav strategikerne hovedpine.
Efter safetycaperioden lagde begge Lotusser massivt pres på Sebastian Vettel i front og forsøgte sig flere gange med DRS, men tyskeren holdte Grosjean stangen og franskmanden gik efterfølgende i pit og fik monteret mediumdæk mens Raikkonen intensiverede jagten på Vettel.

Vettel gik efterfølgende i pit på omgang 42 og overlod føringen til Raikkonen, der pittede på omgang 50 og fik monterede de bløde dæk og jagtede derefter Vettel som en anden hitman.
Af en eller anden grund gav Lotus’ gambling ikke den forventede effekt da Raikkonen ikke hentede nok til at kunne komme forbi Grosjean før omgang 55 og derved kunne Vettel lige nøjagtig holde sit forspring til enden.

Sebastian Vettel vandt altså sit første GP på tysk grund, men ikke desto mindre var det ikke nogen let sejr og Raikkonen ligner mere og mere årets udfordrer, hvis den varme temperatur går Lotussernes vej.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tysklands Grand Prix Løbet - endnu en Vettel sejr. Tysklands GP – Dagen Derpå »