Optimisme båret af et enkelt point

Sæsonens første point til det hæderkronede Williams team har fremkaldt en smule optimisme hos Pastor Maldonado, som netop er manden bag pointet i Ungarn.

Pastor Maldonado . Copyright Williams F1

Af: Poul Østergaard Jørgensen (poej@bmf1.dk) d. 30/7 2013 klokken 13:07

En beskeden tiendeplads til teamet, som har hele 9 mesterskaber og 114 sejre på CVet viser med al tydelighed, at de kæmper med manglende præstationsniveau i deres FW35 racer.

Williams fejrer løb nummer 600 Copyright Williams F1

”Der er ikke noget at fejre. Det er nogenlunde okay at være i pointene for teamets moral og sådan, men det er ikke alt. Vi skal forsætte med at presse på; vi har virkelig behov for at forbedre bilen, så vi kommer tættere på top-teamene,” udtalte Maldonado efter løbet.

Pastor Maldonado undslap Nico Rosberg. Copyright Williams F1

”Potentialet er der. Hele weekenden igennem har vi været mere konkurrencedygtige end før.”

Ifølge Maldonado selv var det kun rent uheld i Q2, som forhindrede ham i at komme i Q3 og måske høste endnu flere point.

Pastor Maldonado. Copyright Williams F1

”Hvis man ser på de frie tests og kvalifikationen, så har vi været meget konkurrencedygtige; vi begik bare en lille fejl lørdag i Q2, hvilket fratog os muligheden for at komme i Q3,” fortalte den 28-årige venezuelaner og fortsatte:

”Men i Q1 gjorde vi det rigtig godt – vi var konkurrencedygtige, og potentialet var der.”

Pastor Maldonado. Copyright Williams F1

Nykonstruerede dæk, mere entydige egenskaber og bedre præstationer i Hungarorings langsomme sving var for Maldonado det, som banede vejen for sæsonens første point.

Copyright Pirelli

”Vi ved, vi ikke er de hurtigste, men vi er stabile: god forvaltning af dækkene, gode pitstops, god strategi, det er vores stærkeste kort,” sagde Maldonado.

”I de sidste to-tre løb har vi været i stand til at kæmpe med om top ti, men af så mange grunde er vi ikke kommet med i pointene. Det sidste løb på Nurburgring var potentielt P8 og P9 til os, men vi missede det sidste pitstop.”

Hungaroring. Copyright Mercedes AMG

”Jeg syntes, at det er et lille skridt fremad, men ikke nok. Vi skal forsat forbedre os, specielt i kvalifikationerne.”

”Jeg tror, at disse nye dæk er meget bedre til os. Jeg glæder mig til at se, hvordan det bliver på Spa, da vores bil normalt er god i de hurtige sving.”

Pastor Maldonado. Copyright Williams F1

”Jeg føler mig bedre tilpas i bilen under kvalifikationen. Præstationerne er bedre på disse dæk; man kan bedre udforske dækkenes potentiale. Før var jeg totalt domineret af dækkene og bilen.”

Således afsluttede den yderst sympatiske venezuelaner.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alonso Red Bull rygtet tager til Vettel foretrækker Räikkönen »