Er Ruslands GP ude?

De baner der ønsker at lægge asfalt til et Formel 1-løb i 2014, skulle have lagt en ansøgning om det inden den 31. juli. Selvom dette kun er overskredet med én dag, er der noget der tyder, på at Rusland ikke kommer på kalenderen i 2014.

Sebastian Vettel prøver dele af Sochi-banen . Copyright Infiniti

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 1/8 2013 klokken 09:08

Der har flere gang været oplysninger fremme om, at der har været en del uoverensstemmelser mellem dem, der arbejder på den kommende russiske Formel 1 bane, og dem der er i gang med forberedelserne til OL i Rusland.

Til at begynde med virkede det som en rigtig god plan at bruge mange af de samme faciliteter til de to begivenheder, men planen er begyndt at krakelere.

Det betyder, at Russian Automobile Federation, som er dem der officielt skal lægge ansøgningen hos FIA, ikke har ansøgt om løbet inden deadline.

Sebastian Vettel prøver dele af Sochi-banen Copyright Infiniti

Fra FIAs side vil man dog ikke kommentere på den manglende russiske ansøgning og udtaler blot, at den endelige kalender for Formel 1 VM i 2014 vil blive annonceret som planlagt i slutningen af september.

Den russiske bane er dog langt fra den eneste, der er usikkerhed omkring. Den nye bane i New Jersey ved ved New York skulle også have problemer, men de har dog papirerne på plads. Koreas GP er også i fare, da de har problemer med økonomien.

På den positive side er den Østrigske Red Bull Ring klar til at tage et løb, selvom de ikke har en aftale på plads, og der er også rygter fremme om, at et fransk Grand Prix skulle være på vej igen.

Så det er fortsat muligt, at der kommer 22 Formel 1 løb i 2014.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hamilton: alt er muligt Tost vil beholde Ricciardo »