Marussia bekræfter Max Chilton for 2014

22-årige Max Chilton får endnu en sæson bag rattet på den røde og sorte Marussia-racer. Det bekræftede teamet på den netop afholdte AUTOSPORT International udstilling.

Max Chilton . Copyright Marussia F1 Team

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 13/1 2014 klokken 18:01

”Jeg er så glad for at kunne offentliggøre det. Jeg er virkelig taknemmelig for, at Marussia tror på mig og giver mig endnu et år,” udtalte Chilton på pressemødet.

”For mig er kontinuitet absolut afgørende. Jeg kørte 3 år i GP2, det første år lærte jeg en masse, og i det andet år skubbede vi på. Vi kunne gå efter poles og løbssejre, og hele atmosfæren på holdet ændrede sig. Forhåbentlig sker det samme med Marussia.”

Max Chilton. Copyright Marussia F1

Max Chilton kørte i 2013 sin debutsæson for teamet, og det har altså nu udmøntet sig i en forlængelse. Marussia går således ind til 2014-sæsonen med et uændret kører line-up i forhold til sidste år, da man tidligere har forlænget med den 24-årige franskmand Jules Bianchi.

Ifølge teamets sportsdirektør Graeme Lowdon er dette på ingen måde en tilfældighed. Teamet har netop søgt denne løsning i jagten på kontinuitet og erfaring.

”Vi har kigget på 2 forskellige parametre,” udtaler Lowdon. ”For det første har vi aldrig før i vores tid i Formel 1 haft den kontinuitet, som det giver, når begge kørere fortsætter fra den ene sæson til den anden. Med de store tekniske ændringer, som er på vej, har det været vigtigt for os.”

”For det andet har der været solid fremgang at spore hos Max i sidste sæson, især efter sommerpausen. Vi har kendt Max i lang tid, og man behøver bare se på hans præstationer i de lavere formelklasser. Han er ikke sprunget rundt fra klasse til klasse, han er blevet i den samme klasse og har lært af det.”

”Man kan se nogle ganske imponerende forbedringer i sidste halvdel af sæsonen, så han opfyldte stort set samtlige punkter på vores tjekliste,” slutter Graeme Lowdon.

Max Chilton Copyright Marussia F1

Vi andre glemmer måske ind imellem at holde øje med kørerne i de lidt langsommere racere, men kigger man lidt på tallene, er Max Chiltons debutsæson faktisk mere end godkendt. Det lykkedes for den unge brite at fuldføre samtlige 19 løb i sæsonen med en 14. plads i Monacos gader som det bedste resultat.
Mere imponerende er det næsten, at det lykkedes at komme med i Q2 under kvalifikationen til Belgiens Grand Prix.

Nu er der kun 2 ledige sæder tilbage på 2014-gridden, og de tilhører begge Caterham.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ferrari: Brændstof er nøglen Jenson Button har mistet sin far »