Pirelli underskriver ny aftale

Den italienske dækproducent Pirelli har som ventet forlænget sin aftale om at levere dæk til Formel 1.

Dæk . Copyright Pirelli

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 16/1 2014 klokken 19:01

Det har længe ligget i kortene, men først i dag blev det officielt: Pirelli fortsætter som leverandør af det sorte guld til Formel 1.

Pirelli og FIA er nået til enighed om en aftale, som betyder, at samtlige teams på gridden fortsat vil køre på Pirelli-dæk i de næste 3 sæsoner. Faktisk var man rent kommercielt nået til enighed med Bernie Ecclestone om en 5-årig aftale, men under forhandlingerne med det sportslige organ, FIA, blev dette altså nedsat til 3 år.

Pirelli dæk. Copyright Pirelli

Forhandlingerne har angiveligt ikke været nemme, især fordi Pirelli har presset på for at få ændret de nuværende begrænsninger i mulighederne for at udføre reelle tests på bane. Begrænsninger som har gjort det svært for italienerne at levere et ordentligt produkt, da alle tests og analyser i stedet måtte baseres på beregninger og simulationer.

I sidste sæson var Pirelli over en længere periode udsat for massiv kritik pga. manglende holdbarhed, tab af slidbaner og pludselige dækeksplosioner. Disse vanskeligheder forklarede man netop med de manglende muligheder for at teste nye compounds og dækkonstruktioner, og FIA har da også forsøgt at komme Pirelli i møde.

Felipe Massa med sit ødelagte Pirelli-dæk. Copyright Ferrari Media

FIA har nemlig besluttet, at én af testsessionerne op til sæsonstarten skal ”øremærkes” til test af regnvejrsdæk, og samtidig skal alle teams på gridden afsætte én af deres 8 tilladte testdage i løbet af sæsonen til kun at teste dæk.

Det bliver spændende at se, om disse tiltag kan aflæses på dækkenes performance i den nye sæson.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel får datter Red Bull præsenterer på Jerez »