Ferrari præsenterer F14T

Ferrari har hjemme i Maranello trukket klædet af deres 2014-racer.

Ferrari F14T set skråt forfra. . Copyright Ferrari Media

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 25/1 2014 klokken 16:01

Fernando Alonso og Kimi Räikkönen skal i år forsøge at bringe Ferrari helt tilbage til toppen af Formel 1. For kort tid siden afslørede det italienske team hjemme på fabrikken i Maranello, hvilket våben de har udstyret de 2 kørere med.

Fernando Alonso, Stefano Domenicali og Kimi Räikkönen med Ferrari F14T. Copyright Ferrari Media

Som vi tidligere har skrevet om her på siden, har Ferrari overladt det til deres tilhængere at navngive raceren, og valget faldt på F14T, hvor ”F” står for Ferrari, ”14” for indeværende sæson og ”T” for turbo.

Raceren domineres traditionen tro af den kendte røde farve, men bagenden domineres i højere grad end tidligere af den sorte farve. Der udover springer det i øjnene, at Ferrari ikke har valgt den samme løsning som McLaren og Williams til fronten af raceren. Hvor konkurrenterne har valgt en tynd ”myresluger”-lignende næse, har F14Ts front den samme bredde hele vejen ned. Fronten har en relativ stejl hældning og ender i stedet i en åbning, der minder lidt om munden på en fisk.

Ferrari F14T set forfra. Copyright Ferrari Media

Ferrari F14T set fra siden. Copyright Ferrari Media

Efter en skuffende 2013-sæson er dette bilen, som skal bringe teamet tilbage til fronten af feltet. Teamchef Stefano Domenicali afslørede ved præsentationen, at det har været en af de sværeste biler at bygge. Især har konstruktionen og placeringen af køleenhederne været et fokusområde, som har taget meget længere tid og krævet flere ressourcer, end den slags normalt gør. Især den nye ERS-enhed, som er væsentligt kraftigere end de tidligere anvendte KERS-enheder, kræver massiv køling.

Ferrari F14T set bagfra. Copyright Ferrari Media

Ferrari F14T set oppefra. Copyright Ferrari Media

”De tekniske udfordringer er de største, vi har set i de seneste 10 år,” udtalte Domenicali. ”Det bliver en lang, lang sæson, og derfor er det vigtigt, at vi lægger ud med en meget pålidelig bil, mens vi kontinuerligt kan udvikle på den aerodynamiske side. Her haltede vi bagefter sidste år.”
”Jeg forventer at de første testdage bliver meget udfordrende, og vi skal undgå at knække nakken under det massive pres, som vi er under. Vi skal bevare fokus på vores opgaver og sørge for, at vi gør vores absolut bedste,” slutter teamchefen.

Fernando Alonso, Stefano Domenicali og Kimi Räikkönen med Ferrari F14T. Copyright Ferrari Media

Fernando Alonso udtalte sig lidt om sine forventninger til den nye sæson: ”På papiret skulle Kimi og jeg på det samme hold være en stærk kombination. Vi har begge haft succes tidligere i vores karrierer. Men vi må vente og se, for hver sæson er en ny start.”

Fernando Alonso. Copyright Ferrari Media

Kimi Räikkönen. Copyright Ferrari Media

”Hvis vi gør det godt, har vi et rigtigt stærkt hold, og så kommer de gode resultater også. Gør vi det mindre godt, så er det pludselig et andet team, som har de bedste kørere. Det er op til os selv at præstere og gøre det, vi er her for.”

”Jeg tror at Formel 1 vil ændre sig meget i 2014. Det nye regulativ vil have stor betydning for kørestilen, og jeg glæder mig meget til at opleve, hvordan det bliver,” slutter Alonso.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Dansk Motorsport Award 2014 Kimi Raikkonen: Titlen er målet »