Nyt kvalifikationsformat

Den forestående Formel 1 sæson er fuld af nye påfund. Nye motorer, nye Grand Prix’er, nye brændstofsregler og efter al sandsynlighed også et nyt kvalifikationsformat.

Sergio Perez . Copyright Sahara Force India

Af: Lea Petersen (2) (lap_old@bmf1.dk) d. 5/3 2014 klokken 20:03

På baggrund af de sidste par måneders pre-season testdage, har flere Formel 1-folk ytret bekymringer omkring den forestående sæson. Disse bekymringer går bl.a. på kvalifikationsformatet.

FIA og the F1 Strategy Group er bange for, at nogle kørere vil blive i garagen i stedet for at køre i Q3, i forsøget på at spare et sæt dæk til løbet.

De mulige, forestående ændringer i kvalifikationsformatet vil derfor tillade de 10 kørere, som går videre til Q3, at starte løbet på de dæk de brugte i Q2. Derudover vil kørerne få et ekstra sæt dæk, som de udelukkende må bruge i Q3.

De nye ændringer i kvalifikationsformatet omhandler dog ikke kun dækforbruget. Man forventer samtidig at modificere varigheden af to ud af de i alt tre kvalifikationssessioner. Det betyder, at Q1 forkortes med to minutter (fra 20 til 18 minutter), samtidig med at Q3 bliver to minutter længere (fra 10 til 12 minutter).

Der er endnu ikke taget en endelig beslutning om at indføre de nye kvalifikationsregler, men meget tyder på, at det kommer til at ske inden længe.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Katastrofen lurer Red Bull vil have hjælp fra lillebror »