• Forside

Super Aguri må vente til næste uge

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 13/1 2006 klokken 00:01

Vi har netop erfaret, at det kommende nye, japanske team, Super Aguri F1, må vente endnu et stykke tid på FIAs endelige afgørelse på deres ansøgning om start i 2006.


Oprindeligt var det ventet, at FIA ville offentliggøre Super Aguri F1 som årets 11. team, efter at det endelig var lykkedes japanerne at deponere 48 mio. dollars hos forbundet. Men nu er bekræftelsen udsat til i hvert fald næste uge.


Årsagen til udsættelsen menes at være juridisk problemer i forbindelse med kontrakten, og disse kunne ikke løses i indeværende uge.


Det har været en yderst problemfyldt entre for Super Aguri, der mistede muligheden for en ordinær adgang til 2006-sæsonen pga. finansielle problemer med depositummet på 48 mio. dollars til FIA.


Næste problem opstod, da japanerne forsøgte at gøre brug af regulativets mulighed for at få samtlige F1-teams accept på en midlertidig starttilladelse i 2006 indtil depositummet var på plads.


Alligevel er forberedelserne fortsat på den tidligere Arrows-fabrik i Leafield, England, hvor teamet planlægger at starte sæsonen med en opdateret model af Arrows 2002-model.


Super Aguri regner med at være klar med deres egen modelversion til San Marinos Grand Prix på Imola d. 23. april 2006.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.