Kun få besparelser opnået

Onsdag afholdt F1 kommisionen et møde, hvor hovedtemaet var omkostningsreduceringer i Formel 1. Kun få resultater blev nået, men alligevel betegnes det som en god begyndelse. Den kortere F1-weekend blev droppet, så weekenderne ligner sig selv.

Starten til USAs GP 2012 . Copyright Red Bull Media

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 20/6 2014 klokken 10:06

Tyske ’Auto Motor und Sport’ rapporterede fra mødet. Det er korrespondenten Michael Schmidt, der udtaler:

”Den kortere GP-weekend fejlede på grund af modstand fra løbsarrangører og de store hold, der ellers havde godkendt det tidligere.”

”Bortset fra en undtagelse, så blev alle forslag afvist af det 26 medlemmer store panel.”

Det er inden for testområdet, besparelserne kommer. Bl.a. skal alle pre-sæsontest afvikles i Spanien. Samtidig bliver de fire to-dages tests reduceret til to to-dages tests i sæsonen, og to af dagene er reserveret til unge kørere.

I 2016 vender testforbuddet under sæsonen tilbage, og så reduceres antallet af presæsontestdage fra 12 til otte dage, sandsynligvis fra fire tredagestest til to firedagestest.

Til næste år skulle der være indført et forbud mod dækvarmere, men det forslag er også blevet afvist. Pirelli skulle dog være interesseret i at sponsorere holdene, hvis de kører med Pirellis logo på dækvarmerne. Så vil hvert hold få 200.000 euro.

En af deltagere udtalte efter mødet:

”Endnu engang har vi fejlet i forsøget på at spare bare lidt, men i det mindste er den tossede ide med en kortere weekend nu droppet.”

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sauber vil væk fra bunden Massa i åben strid »