De Vries ikke et offer for sin egen manglende performance

AlphaTauri har ikke haft den performance i år, som man kunne forvente, og ikke mindst som Red Bull forventer af dem, hvilket ikke skal tilskrives en enkelt kører, men for at få holdet tilbage på rette spor, måtte De Vries ofres.

Lørdag Emilia Romagna GP . Copyright AlphaTauri

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 13/7 2023 klokken 09:07

AlphaTauri har ikke formået at få de resultater i år, som man bør og kunne forvente af holdet, hvilket har fået dem til at reagerer.

Det er gået ud over Nyck De Vries, der nu erstattes af Daniel Ricciardo, der således kommer med et noget overraskende come-back, midt i den igangværende sæson.

Men modsat hvad de fleste tror, er De Vrise ikke udelukkende blevet fyret, fordi han ikke har formået at vise resultater, end ikke være tæt på kollega Tsunoda, men primært fordi man havde behov for at få en erfaren kører ind på holdet, der kunne hjælpe dem med at udvikle bilen.

Hverken De Vries eller Tsunoda, har formået at give holdet den feedback som de har behov for, for at udvikle bilen. Men da Tsunoda trods alt, har givet lidt, samtidig med at han har opnået bedre resultater, var det hollænderen der måtte forlade holdet, for at gøre plads til erfaringen.

Når Daniel Ricciardo, allerede i den kommende weekend, sætter sig til rette i AlphaTauri raceren, vil hans primære formål være, at fortælle holdet hvordan bilen opfører sig og hvad han gerne vil have anderledes.

Med erfaring fra Red Bull, Renault og McLaren, har Ricciardo alt det med sig, som holdet manglede, hvilket forhåbentlig betyder, at vi vil se dem klarer sig bedre i den resterende del af sæsonen. Ikke kun i De Vries gamle side af garagen, med Riccardo, men også hos Tsunoda.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes udfordret af kundeholdene Helmut Marko sætter ord på De Vries’ fyring »