Lotus ser frem........ og tilbage

Lotus ser frem mod det spanske Grand Prix, men de ser også tilbage på en blandet start på sæsonen.

Bahrains GP 2015 . Copyright Lotus F1

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 1/5 2015 klokken 18:05

Formel 1 feltet har sat snuden mod Europa efter fire løb i Oceanien og Asien. Det første løb på europæisk grund er det spanske Grand Prix i Barcelona. Her giver Lotus F1 team deres synspunkter på sæsonen indtil videre, samt ser frem mod det spanske Grand Prix.

Pastor Maldonado
Copyright Lotus F1


Teamchef Federico Gastaldi siger, at han elsker at komme til Barcelona. Han fortæller, at teamet har arbejdet hårdt på at udvikle bilen siden sidste løb i Bahrain.

”Vi elsker Barcelona og omgivelserne omkring banen. Vi har arbejdet hårdt på at udvikle bilen, så den bliver mere konkurrencedygtig. Vi har arbejdet med bilen her på fabrikken, men vi har også haft den en tur på Brands Hatch til vores filmdag. Det er muligt, vi har nogle ting klar, der kan få folk til at spærre øjnene op i Barcelona,” udtaler Gastaldi.

Maldonado foran Grosjean
Copyright Lotus F1


Federico Gastaldi kommenterer også på, hvordan han synes, Romain Grosjean og Pastor Maldonado har startet sæsonen.

”Romain har haft flere rigtig gode løb. Han bliver ved med at imponere os, og han er utroligt fokuseret i denne sæson. Pastor har ikke scoret points endnu. Han kører godt, men har desværre været uheldig og er blevet offer for andre køreres fejl,” siger Gastaldi.

Pastor Maldonado
Copyright Lotus F1


Kørerne selv ser også frem mod løbet i Barcelona samt ser tilbage på sæsonen indtil videre.

Romain Grosjean siger, at banen i Barcelona er en bane, man får set mange gange i løbet af ens karriere, fordi der ofte bliver testet på banen i off season. Det er en bane, franskmanden er glad for, siger han, fordi han sluttede som nummer fire tilbage i 2012 og satte hurtigste omgang i løbet.

Romain Grosjean
Copyright Lotus F1


Med hensyn til sæsonen indtil videre siger Romain Grosjean følgende:

”Vi har nået Q3 i alle løbene indtil videre, og det er ret godt. Vi kunne godt have gjort det bedre i de to første løb, men vi blev ramt af nogle problemer. Men jeg er glad for de points, jeg har skrabet sammen i de sidste par løb, og jeg håber, vi fortsætter med at forbedre vores resultater.”

Romain Grosjean
Copyright Lotus F1


Den anden Lotus kører, Pastor Maldonado, er også ret positiv omkring banen i Barcelona. Det var nemlig her, han fik sin første og hidtil eneste Formel 1 sejr tilbage i 2012. Til gengæld er han ret positiv omkring sin start på sæsonen. Fire løb og udgået i dem alle fire.

”Det har været en kompliceret start på sæsonen. De fire første løb har været rigtig hårde for mig. I Australien og Malaysia blev jeg påkørt af andre kørere. I de to seneste løb har vi dog gjort fremskridt, men jeg mangler stadigvæk at fuldføre et løb.”

Pastor Maldonado
Copyright Lotus F1


Hvad det er, Lotus har klar til Barcelona, der angiveligt kan få folk til at spærre øjnene op, og om Maldonado snart får lov til at gennemføre et løb, det finder vi ud af, når det går løs i Barcelona om en uge.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Villeneuve: Mercedes er faldet i søvn McLaren-Honda vil dominere »