Lynn snyder Vandoorne

Alex Lynn vandt søndagens GP2 løb foran Stoffel Vandoorne. Marco Sørensen endnu en gang uheldig.

GP2 Bahrain 2015 . Copyright GP2 Media Series

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 10/5 2015 klokken 12:05

Alex Lynn snuppede sejren i weekendens andet GP2 løb på Catalunya banen. Stoffel Vandoorne kørte sig ind på en andenplads, og udbyggede dermed sin føring i mesterskabet.

Alex Lynn til venstre for Susie Wolff
Copyright Williams F1


Allerede inden løbet gik i gang, var der drama. Først var det gårsdagens nummer to, Mitch Evans, der gik i stå ude på banen og måtte hjælpes tilbage til pitten. Han nåede ikke at blive klar til løbet. Det betød, at der var en åben plads i den syvende startbås, hvor Evans skulle have holdt. Det opdagede Arthur Pic dog ikke, så der kørte han op efter opvarmningsomgangen. Den fejl lpstede Pic en fem sekunders straf, og endnu en opvarmnings omgang til feltet. Ud over det måtte Nobuharu Matsushita hjælpes ind for at starte i pitten. Matsushita var nemlig gået i stå bagved Pic, da franskmanden pluslig bremsede hårdt op, da han opdagede, at han var kørt for langt frem på gridden.

Stoffel Vandoorne
Copyright GP2 Media Series


Da vi endelig fik sat løbet i gang, tog Norman Nato starten fra pole position. Længere nede i feltet skød Vandoorne frem fra ottendepladsen og op på en fjerdeplads. En halv omgang inde i løbet kørte østrigske Rene Binder af banen, og det gav en periode med virtuel safety car i omkring en omgang.

Raffaelo Marciello
Copyright Sauber Motorsport


Da løbet igen var givet frit, spandt Raffaele Marciello omgående rundt, da han ikke havde varmet dækkene ordentligt op. Den unge italiener kom dog selv i gang igen.

Raffaelo Marciello
Copyright Sauber Motorsport


Da der var kørt syv omgange, gik Alex Lynn forbi Nato og op på løbets førsteplads. Omgangen efter var det så Vandoornes tur til at overhale Nato, og over de efterfølgende omgange røg Nato længere og længere ned i feltet.

Så var der lagt op til duel mellem Alex Lynn og suveræne Vandoorne, troede man. Men så suveræn var Vandoorne ikke i dag, og det lykkedes for Lynn at holde belgieren bag sig. Nummer tre blev i øvrigt Pierre Gasly.

Marco Sørensen
Copyright GP2 Media Series


Danske Marco Sørensen havde igen et uheldigt løb. Marco var på et tidspunkt oppe at ligge nummer femten, men faldt en del tilbage og sluttede som nummer næstsidst.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sejr til Vandoorne Spaniens GP: Løbet Live. Rosberg på toppen »