Ecclestone og Todt mod F1 holdene

Der er lagt op til storkamp, når holdene i dag torsdag mødes med Bernie Ecclestone for at diskutere fremtiden indenfor Formel 1. De skal dog ikke forvente en walk-over, da Ecclestone har et es i ærmet, som han kan vælge at trække frem. Det es hedder Jean Todt.

FIA Formel 1-flag . Copyright Ewert Foto

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 14/5 2015 klokken 11:05

F1 overhovedet og hans franske kompagnon, FIA præsidenten Jean Todt, mødes i dag med holdene ved Biggin Hill til det meget omdiskuterede og ventede strategiske møde for at diskutere sportens fremtid.

Emnerne spænder vidt fra brugen af en femte motor, over brugen af en billigere motor, til snakken om at bruge motorer, der igen kan ramme de 1.000 hestekræfter. På tapetet er også forbuddet af vindtunnel, samt en ændring, der vil tillade bredere bagdæk.

Hvis holdene skal gøre sig forhåbninger om at trumfe noget som helst igennem, skal det valgte forslag først opnå en majoritet, der overstiger de seks stemmer ud af 18, som Bernie Ecclestone har til sin rådighed. Jean Todt og FIA ejer yderligere seks, og det kan derfor gå hen og blive ualmindeligt svært for holdene at få et forslag igennem, hvis de to herrer slår sig sammen for enden af bordet.

Adspurgt om, hvorvidt den britiske milliardær kunne forestille sig at danne parti med Jean Todt, udtaler Ecclestone:

"Hvis Jean er med på at gå under samme fane, så vil det overhovedet ikke være noget problem. Vi har ikke brug for at snakke med nogen. Han er med på ideen, og vi har også dannet par, men det eneste, han ikke vil, er at stille sig op og sige, at "sådan her gør vi det".", udtaler Ecclestone til 'autosport'.

"Hvis jeg var læge og fik at vide, at den eneste måde, vi kunne redde patienten på, var ved at amputere hans ene arm, så havde jeg ikke tøvet med at gøre det. Problemet er, at vi har demokrati i denne her sport, og hos os er det endnu værre, fordi folk samtidig er i konkurrence med hinanden."

"Men jeg vil snakke med Jean, og vi vil se, hvad der sker", slutter Ecclestone kryptisk.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Der skal store ændringer til Efternavnet straffer »