Hvor svært ka det vær?

Mange formel 1 kørere siger, at Monaco er det sværeste løb at køre og udtaler, at de nærmest er bange for autoværnet, der står lige op og ned af store dele af banen. Sergio Perez kan ikke forstå denne bekymring.

Hård kamp mellem McLaren-kørerne . Copyright McLaren Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 18/5 2015 klokken 11:05

”Monaco er ikke den sværeste bane, sådan som jeg ser det, men hvis det går galt, bliver man straffet,” udtalte Force India køreren Sergio Perez således i et interview op til den kommende weekends Formel 1 Grand Prix i Monaco.

Mange af hans kolleger mener, at netop det faktum, at der ikke er plads til den mindste fejl, er det, der er med til at gøre banen yderst vanskelig at få det optimale ud af, men ifølge Perez er det altså ikke så slemt.

”Monaco er en meget langsom bane, og vi har ikke så meget downforce her, så derfor skal vi tænke på en anden måde,” tilføjede mexikaneren.

Der er ingen tvivl om, at Monaco er en speciel bane at køre på, og at det netop er den enkelte kørers formåen til at få sat sin racer op til maksimalt mekanisk greb, netop her er vigtigere end mange af de ting, vi normalt ser som de vigtigste parametre. Men øvelsen med at finde grænsen betyder normalt, at man før eller siden går over grænsen, og det er der ikke plads til i Monaco.

Perez har endnu ikke fået point på den ”nemme” bane i Monaco, hvor han i sit første besøg på banen kørte galt og sidste år måtte udgå fra en ellers respektabel 5. plads med bremseproblemer.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Schumacher i bedring Teamordre hos Mercedes »