• Forside

Officielt: Williams kører med Toyota motorer i 2007

Efter at det har været en uofficiel sandhed i flere måneder, er det nu officielt, at Williams vil køre med motorer fra den Japanske bilproducent Toyota i 2007. Aftalen skulle ifølge Williams og Toyota, hjælpe dem begge længere frem på gridden.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 27/7 2006 klokken 09:07

Da BMW i slutningen af 2005 besluttede sig for at stoppe samarbejdet med Williams, for at gå fuldbyrdet ind i Formel 1 med sit eget hold, da de købte Sauber, havde Williams for kort tid, til at indgå en aftale med nogle af de helt store, hvorfor de måtte vælge at købe deres hjerte hos Cosworth.

Efter indgåelsen af aftalen med Cosworth, var den legendariske motorproducent ganske klar over, at de skulle ud og bevise deres værd, hvis de ville forblive leverandør til Williams.

Men meget tyder på, at Cosworth spændte buen lige lovligt hårdt, hvilket har givet dem mange problemer. Derfor gik der ikke lang tid, inden Williams søgte nye veje. Der nu er bekræftet i form af Toyota.

Den nye aftale er indgået for en periode på tre år, med mulighed for forlængelse.

Williams og Toyota vil have mulighed for at køre med forskellige specifikationer på deres motor. Der er ingen regler om, at de skal respektere hinandens placeringer, så der er ikke tale om et A og B Toyota hold.

Toyota satser på, at et af de to hold, indenfor de næste tre år, vil kunne vinde verdensmesterskabet til Toyota.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER