Flere teams tæt på straf

Red Bull, Toro Rosso og McLaren er allerede nu tæt på at nå grænsen for brug af motorer i denne sæson.

Kinas GP 2015 . Copyright Red Bull Photofiles

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 18/5 2015 klokken 22:05

Under det store møde mellem Bernie Ecclestone, Formel 1 holdene og FIA blev det gjort klart, at det ikke bliver tilladt at benytte en ekstra motor, før man miodtager en straf.

Renault og Red Bull er blevet gode venner igen
Copyright Red Bull Photofiles


Den beslutning falder ikke i god jord, hvis man sidder i en bil med Renault motor. De to Red Bull kørere Daniel Ricciardo og Daniil Kvyat har nemlig allerede taget deres motor nummer fire i brug. Det samme gælder i øvrigt Toro Rossos Max Verstappen, mens den anden Toro Rosso kører Carlos Sainz er på sin tredje motor.

Max Verstappen
Copyright Getty Images/Scuderia Toro Rosso


Det betyder, at både Red Bull og Toro Rosso kan ende med at modtage straffe. Normalt giver det fem placeringers straf at tage en motor for meget i brug. Det kan dog konverteres til en 5 eller 10 sekunders straf ved første pit stop, hvis de pågældende kørere starter for langt tilbage til at kunne tage en fem placeringers straf.

Fernando Alonso
Copyright McLaren Media


Red Bull og Toro Rosso er imidlertid ikke de eneste, der er i problemer. De to McLaren Honda kørere, Jenson Button og Fernando Alonso, har nemlig også allerede taget deres tredje motor i brug.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Teamordre hos Mercedes Jenson er undervurderet »