Monzas fremtid på spil

Arrangørerne bag det italienske Grand Prix på Monza mødes med Bernie Ecclestone i den kommende weekend. Her skal man diskutere Monzas fremtid.

Et kig ned ad langsiden på Monza . Copyright Mercedes GP

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 19/5 2015 klokken 20:05

En delegation fra Monza er taget til Monaco for at forhandle Monzas fremtid på Formel 1 kalenderen. Bernie Ecclestone siger på forhånd, at det kommer til at koste en del penge, hvis det italienske Grand Prix fortsat skal køres på Monza.

Bernie Ecclestone
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Lige pt. betaler Monza et lavere beløb end de 20 millioner euro, de andre europæiske baner giver for at lægge asfalt til et løb. Det er en af de ting, der skal laves om på, hvis Monza stadigvæk vil være en del af det fine selskab.

Billeder fra Østrig 2014
Copyright Ferrari Media


Stod det til kørerne, ville Monza dog helt sikkert beholde sin plads på kalenderen. Her kommer Fernando Alonso med sit synspunkt på Monza banen.

”Jeg synes det er et af årets bedste løb. Det er fantastisk at stå på podiet på Monza og se alle fansene på langsiden. Ud over det er det hjemmebane for Ferrari, så det er vigtigt for Formel 1,” siger Alonso.

Ferrari fans på Monza
Copyright Ewert Foto


Lige netop det faktum, at Monza er hjemmebane for Ferrari, gør alt det her meget spændende. Hvad gør Ferrari, hvis Monza ryger af kalenderen og ikke bliver erstattet af en anden italiensk bane? Går de ind og betaler prisen, så de sørger for, at de kan beholde deres hjemmebane Grand Prix? Eller kan det gøre, at de helt trækker sig fra Formel 1?

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Jenson er undervurderet Bernie bryder sig ikke om V6 »