• Forside

Hamiltons skæbne afgøres af Alonso

Der er ikke mange, der er i tvivl om at Lewis Hamilton vil komme til Formel 1 til næste år, men hvilket hold vil den hurtige englænder komme til at køre for? Mercedes har en kontrakt med ham, men er det ensbetydende med at det bliver McLaren?

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 27/7 2006 klokken 10:07

Meget tyder på, at hvis Hamilton skal gøre sig nogle forhåbninger om at komme til McLaren, skal den forsvarende verdensmester Fernando Alonso, sikre sig mesterskabet endnu engang.

Hvis det ikke skulle lykkes for spanieren at blive verdensmester igen i år, vil Ron Dennis ikke turde gamble med at have en nybegynder i sædet ved siden af Alonso, der har til job at sikre at mesterskabet kommer tilbage til McLaren efter det ikke har været hos holdet, siden Mika Häkkïnen sikrede sig sin sidste titel i 1999.

Derimod, hvis det lykkes for Alonso at beholde titlen, vil der være mere ro på holdet og Hamilton vil have en større sandsynlighed for at sikre sig sædet hos McLaren.

”Der er ingen tvivl om, at han skal videre hvis han fortsætter som han gør nu,” kom det fra Dennis. ”Det eneste sted han kan komme videre til er Formel 1.”

”Men der er stor forskel på, at komme ind på et hold der befinder sig i midten og et af top holdene,” kom det forklarende fra Mclaren ejeren.

”At sætte ham ind i en af vores biler, vil være som at hoppe ud i den dybe ende, inden man har lært at svømme,” forklarede Dennis. ”Nogle vil klare det, men de fleste vil blive bange og bukke under.”

”Men hvis det lykkes for Alonso at beholde mesterskabet, er situationen meget anderledes. Alonso vil i givet tilfælde blive meget mere moden og derfor også have overskuddet til at tage sig af Hamilton.”

”Men der er på ingen måde, taget en beslutning endnu,” sluttede Ron Dennis.

Hvis det ikke lykkes for Alonso at vinde mesterskabet igen i år, er der meget der peger i retning af en Formel 1 debut til Hamilton hos Midland, der angiveligt vil køre med Mercedes motorer i 2007, efter det nu er blevet officielt at Williams vil få motorer fra Toyota.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.