• Forside

Robert Kubica afløser Villenueve

Årets store stjernefrø på fredagskørertjansen, Robert Kubica, afløser den tidligere verdensmester Jacques Villenueve, når det i weekenden går løs på Hungaroring. Robert Kubica bliver dermed den første polak, som debuterer i Formel 1.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 1/8 2006 klokken 23:08

Efter Jacques Villenueve's voldsomme uheld på omgang 32 af det tyske Grand Prix har Jacques Villevueve fortalt BMW, at han ikke er i stand til at deltage i det ungarnske Formel 1 Grand Prix. BMW har derfor valgt at forfremme Robert Kubica til officiel løbskører denne weekend, og det har sat spekulationerne i gang om Jacques Villenueves fremtid i Formel 1.

Dr. Mario Theissen fra BMW Motorsport siger dog, at man ikke har besluttet sig for resten af sæsonen.

”Jacques har informeret os om, at han ikke er i stand til at køre race efter sit Hockenheim uheld. Robert har givet teamet et formidabelt indtryk både i test og under fredagstestene i løbsweekenderne. Nu vil vi se, hvordan han gør det i et Formel 1 løb. Vi har dog ikke besluttet os for, hvem der skal køre bilen i de resterende løb eller næste år.”


Robert Kubica i den BMW Sauber som han debuterer i på søndag

Med 3 uger mellem det ungarnske Grand Prix og det tyrkiske Grand Prix kan Jacques Villenueve godt nå at blive klar til sæsonens femtesidste løb. Det vides ikke om BMW Sauber stiller med en fredagskører i weekenden, men tyske Sebastien Vettel kunne være et bud, hvis BMW Sauber vælger at have en ekstra testkører fredag.

Det bliver spændende at se, hvordan Robert Kubica vil klare sit første Formel 1 løb. Et godt løb på søndag kan være halvdelen af underskriften på en kontrakt for 2007.

Selv siger den 21-årige polak: ”Jeg har forberedt mig hele året uden at få chancen for at køre løb, så jeg er endnu mere glad for denne chance. Jeg er stolt over, at BMW Sauber F1 teamet viser mig denne tillid og jeg er fast besluttet på ikke at skuffe dem.”

Hungaroring har været en god bane for østeuropæiske kørere. Tilbage i 2003 debuterede Zsolt Baumgartner på selv samme bane efter Ralph Firmans voldsomme træningsuheld lørdag, og nu får endnu en østeuropæisk kører chancen.