Italiens GP: Hot or Not

Den europæiske sæson er slut, og den forsvarende mester Lewis Hamilton kan se frem mod de resterende 7 løb med en solid føring i ryggen. Vi kigger på de største op- og nedture i den forgangne weekend på Monza.

Kinas GP 2015 . Copyright Mercedes AMG

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 7/9 2015 klokken 20:09

Det italienske Grand Prix på Monza markerede afslutningen på den europæiske sæson, og det blev endnu engang Mercedes, som kunne trække sig sejrrigt ud af en løbsweekend.

Løbet på Monza er sammen med Monaco og Silverstone et af de mest klassiske løb på kalenderen, og her på BMF1 har vi efterhånden næsten vundet hævd på en del af tribune 23A i udgangen af Parabolica, som vi besøger år efter år.
Således også i år, hvor vi sammen med Rapido Travel var værter for en masse glade gæster, som i strålende sol kunne se Lewis Hamilton sætte Ferrari på plads i deres egen baghave.

I Hot or Not udpeger vi nogle af de største op- og nedture i weeekenden. Om der er tale om overraskelser, eller om alt er ved det gamle, vil vise sig - fælles for dem alle er kun, at det helt er holdent er undertegnedes egen holdning, der kommer til udtryk i artiklen.
Listerne er derfor også gerne genstand for diskussion, og det er vi kun glade for.


Hot top 3

1) Lewis Hamilton
Den forsvarende verdensmester var hér, dér og alle vegne i den forgangne weekend. Hurtigst i alle 3 træninger, pole position og føring fra start til mål. Så kan det vist ikke blive mere overbevisende.
Hamilton virker på alle måder som om, han er i sit livs form, og det er efterhånden svært at se, hvem der skal kunne udfordre ham.

Lewis Hamilton
Copyright Daimler Benz


Der blev kortvarigt sået tvivl om holdbarheden af Mercedes motoren, da Rosberg måtte foretage et uventet motorskift i fredags, men Hamilton var lynende hurtig gennem hele weekenden, og hans sejr var aldrig i fare.

2) Marcus Ericsson
Den svenske Sauber kører har haft svært ved for alvor at markere sig ved siden af sin hurtige brasilianske teamkammerat Felipe Nasr, men på Monza leverede han en fin præstation, som det er værd at nævne.
Svenskeren kørte sig faktisk i Q3 i kvalifikationen, men på grund af en straf for at forsinke Nico Hülkenberg blev han skubbet 3 placeringer baglæns på startgridden.

Marcus Ericsson
Copyright Sauber Motorsport


Fra en startplacering som nr. 12 kørte han et flot og fornuftigt løb, og han trillede over målstregen på en absolut godkendt 9. plads.
Ericsson er nu sluttet i pointene i de seneste 3 løb, og det synes vi berettiger til en plads på Hot listen.

3) Monza og de italienske fans
For mange sikkert et uventet og overraskende medlem af Hot listen, men for de mange danskere, som har oplevet stemningen, omgivelserne og passionen på Monza, tror jeg, det giver god mening.

Glade Ferrari fans
Copyright Michael Ewert


Uanset, om man holder med Ferrari eller ej, er det umuligt ikke i et eller andet omfang at blive smittet af den passion og kærlighed, som de tusindvis af Ferrarifans lægger for dagen i den smukke Monza Park.
Italienerne skaber en folkefest uden lige, og de gør det med en charme og en indlevelse, som man kun kan overgive sig til.


Not top 3

1) Lotus
I skrivende stund har undertegnede ikke hørt en forklaring på, hvad der gik galt for Lotus, men faktum er, at både Romain Grosjean og Pastor Maldonado udgik efter blot 2 omgange. En godkendt kvalifikation betød startplaceringer som 8'er og 10'er, men i løbet gik det helt galt.
Ikke godt nok fra det stolte Lotus team.

Pastor Maldonado
Copyright Lotus F1


2) Red Bull
På Monza lignede Red Bull mest af alt et hold i krise. Store problemer med hydraulikken på Ricciardos racer i både træning og kvalifikation, og heller ikke Daniil Kvyats racer fungerede optimalt.

Daniel Ricciardo
Copyright Red Bull Photofiles


I selve løbet gik det tilsyneladende lidt bedre, og begge kørere avancerede en del pladser, men det er stadig meget langt fra at være godkendt.
Er Red Bull for alvor ved at give op overfor Renault?

3) McLaren
McLaren har næsten været et fast indslag på Not listen i denne sæson, og det er lige før, det er synd at blive ved at tage dem med.
Faktum er imidlertid, at vi fortsat er vidner til en pinligt ringe indsats fra det ellers så sejrsvante team. Det begynder tilsyneladende også at tære på forholdet mellem McLaren og Honda - i hvert fald siger de seneste rygter, at teamet har forlangt Hondas motorsportschef fyret. McLaren tror efterhånden ikke længere på, at Yasuhisa Arai er den rette mand til opgaven.
McLaren her fortsat et bjerg at bestige forud for 2016 sæsonen.

Fernando Alonso
Copyright McLaren Media




Så vidt vores Hot or Not.
Hvordan ser din ud?


/jh

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull får ikke Mercedes motor Tyveri hos Force India »