Kørerne vil have strammere regler

Kørerne ønsker strammere regler og kontinuitet, når det kommer til overtrædelser af track limits.

Englands GP 2015 . Copyright Daimler Benz

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 16/9 2015 klokken 10:09

I takt med at diverse baner bliver mere og mere moderne, og sandfanget bliver skiftet ud med asfaltbelagte afkørselsarealer, opstår der andre problemer. Kørerne tager nemlig ekstra chancer, og nogen kommer til at skære svinget for meget af, hvilket som bekendt er ulovligt.

Tom Kristensen og Mark Webber i Indien 2013
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Det vil kørerne have FIA til at gøre noget ved. Kørerne ønsker, at reglerne skal være strammere, og straffene skal være mere konstante. Derfor blev dette emne diskuteret heftigt på det seneste møde mellem FIA og en gruppe af de drivers stewards, der er med under løbene, her iblandt vores egen Tom Kristensen.

Sebastian Vettel
Copyright Copyright Ferrari Media


Det er dog ikke kun, fordi det er et brud på reglerne at komme udenfor banens track limits, at man diskuterer dette punkt. Det skyldes også, at Pirelli mener, at det var den slags "afkørsler", der var skyld i Sebastian Vettels og Nico Rosbergs dækeksplosioner under det Belgiske Grand Prix. Hvad der kommer til at ske i denne sag, må vi vente med at se, men én ting er sikker: der er for mange, der kører uden for banen uden at blive straffet, selvom de får en fordel ud af det.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sving opkaldes efter Mansell BMF1 hos Sauber »