Ricciardo tror på Red Bull i 2016

Spekulationerne har været talrige siden Red Bulls ejer, Dietrich Mateschitz, luftede sine planer om at lukke Formel 1-teamet på grund af Renaults u-konkurrencedygtige hybridmotorer, men det tror den ene af kørerne, Daniel Ricciardo, ikke på vil ske.

Billeder fra Japan 2015 . Copyright Red Bull Photofiles

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 8/10 2015 klokken 09:10

Daniel Ricciardo, den ene af Red Bulls kørere, frygter ikke at hans arbejdsplads lukker og slukker og dermed trækker sig fra motorsportens kongeklasse.

Udtalelserne kommer i kølvandet af, at Red Bulls ejer, energidrikkongen Dietrich Mateschitz, ikke har forlænget kontrakten med Renault men efterfølgende har haft mere end svært ved at finde en ny konkurrencedygtig motorleverandør.

Således har Mercedes sagt pænt nej tak til ordren, dette selv ikke hvis motorenhederne bliver kamufleret med Aston Martins emblem på blokken. Angiveligt ønsker Mercedes ikke at se en Adrian Newey-designet bil køre forrest i feltet med to sølvpile halsende efter.

Daniel Ricciardo
Copyright Red Bull Photofiles


Derimod vil Ferrari hjertens gerne levere motorenheder til de røde tyre – herunder også til søsterteamet Toro Rosso – men det skulle i givet fald være ét år gamle enheder. Nej tak, sagde Mateschitz.

At have en motorløs Formel 1-racer regnes for et seriøst problem i denne branche, men det giver ikke Ricciardo søvnløse nætter.

"Jeg frygter det ikke, og jeg tror det ikke," udtaler Ricciardo til Autosport. "Teamet ønsker at køre race, og vi ønsker at være konkurrencedygtige. Red Bull og Toro Rosso ønsker at være på gridden, og det samme ønsker vores fans og Formel 1.”

"Nej-nej, den tror jeg ikke på, Helmut. Vi bliver da i Formel 1"
Copyright Red Bull Photofiles


"Lige nu har vi kun 20 biler, så du vil gerne se flere startfelter fyldt ud. Det gavner også sporten, at vi forbliver på gridden og at vi er konkurrencedygtige.”

"Det er derfor, jeg tror på, at vi bliver."

Ved udsigten til at gå ind i 2016-sæsonen med en Ferrari-dreven Red Bull, er det Ricciardos mening, at de konkurrerende teams bør støtte en mere lige kamp.

"Vi beviste i Singapore, at vi har en rigtig god bil," sagde han med henvisning til sin placering i første startrække og efterfølgende andenplads på den smalle bybane.

"Hvis vi får nogle flere hestekræfter, vil vi være længere fremme. Det er, hvad vi ønsker. Vores konkurrenter bør faktisk være meget tilfredse med denne udfordring."

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Pirelli forventer to til tre stop i Sochi Bottas’ karriere kan stagnere »