Maldonados 2016-sæde usikkert

Det, der oprindeligt lød som en kendsgerning og som en garanti for sjov og underholdning for F1-fans kan alligevel vise sig at ende i det bare ingenting. Pastor Maldonado er nemlig alligevel ikke sikret et sæde hos Lotus i 2016.

Billeder fra Japan 2015 . Copyright Lotus F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 9/10 2015 klokken 13:10

I tiden op til de seneste Formel 1-grand prix’er har det været mere end tydeligt, at Lotus har kæmpet med særdeles alvorlige, finansielle problemer. Således har teamets udstyr flere gange været tilbageholdt af kreditorer og fogeder, hvormed forberedelserne til flere løb er blevet voldsomt forstyrret.

Midt i al hurlumhejet forlød det pludseligt, at Pastor Maldonados rige "onkel", PDVSA fra Venezuela, havde sikret ham en kontrakt med Lotus, men nu viser det sig imidlertid, at man har været lige lovlig hurtige med at lade champagnepropperne springe.

Sidste uge offentliggjorde Renault ellers et såkaldt ”letter of intent”, hvori det hed, at fabrikken vil arbejde seriøst på at overtage det skrantende Lotus-team, men på spørgsmålet om, hvordan han selv synes det går, og om han i virkeligheden starter til næste år, svarer Maldonado: ”Hvem ved, jeg håber da..."

Pastor Maldonado
Copyright Lotus F1


Maldonado indrømmer, at Renault-overtagelsen ikke er gået helt så gnidningsløst, som han havde regnet med.

"Forhandlingerne er stadig i gang. Det så ellers meget enkelt ud i starten af sæsonen, men nu trækker det ud,” indrømmer venezuelaneren.

”Måske sker der noget snart, hvem ved? I den slags forhandlinger er der altid op-og nedture, du ved aldrig noget, og du er aldrig helt sikker.”

”Jeg ønsker bare det bedste for teamet, og vi er alle parat til at arbejde under alle omstændigheder."

Maldonado har på papiret kontrakt med Lotus til næste sæson, mens hans nuværende teamkammerat, Romain Grosjean, har valgt at forlade sædet i den sort-gyldne racer til fordel for amerikanske Haas F1.

Pastor Maldonado under træningen til Japans GP 2015.
Copyright Lotus F1


"Jeg tror, han har brugt masser af år med dette team, og han leder efter noget nyt," siger Maldonado om Grosjeans situation. "Jeg var i hans situation for et par år siden (hos Williams, red.), så jeg ønsker ham det bedste."

Maldonado mener, at det vil være afgørende at få en medkører, der vil bringe en god atmosfære ind til teamet.

”Ja, jeg håber, at jeg får en god kollega, som gør det muligt for os at arbejde sammen som team,” siger han.

”Hvis Renault kommer ind, vil vi ikke starte fra nul, men næsten, så vi har brug for en god atmosfære og gode kørere, som vil være konkurrenceorienterede og presse teamet hårdt for at opnå succes med det samme,” slutter Maldonado.

Et af emnerne til det ledige sæde er danske Kevin Magnussen, men Lotus-testkøreren Jolyon Palmer presser sig også på.

En ting er dog sikkert: fortsætter Maldonado hos Lotus i næste sæson, har alverdens Formel 1-fans garanti for action og underholdning.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ruslands GP: 1. frie træning. Hülken hurtigst Ruslands GP: 2. frie træning. Massa hurtigst i reg »