Grosjean: Jeg lukkede øjnene

Det så voldsomt ud, da Romain Grosjean med stor kraft kolliderede med sikkerhedsmuren i sving 3 på banen i Sochi. Franskmanden slap heldigvis uskadt fra mødet og lovpriste efterfølgende de opdaterede sikkerhedsforanstaltninger i Formel 1.

Billeder fra Japan 2015 . Copyright Lotus F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/10 2015 klokken 09:10

”Da jeg så det komme, vidste jeg, at det ville blive et kraftigt sammenstød,” lød det fra Romain Grosjean under et interview efter sit spektakulære sammenstød med sikkerhedsmuren i sving 3 på banen i Sochi.

Udtalelsen kom som en kommentar til franskmandens egen dramatiske afkørsel på 12. omgang, hvor han tabte bagenden på sin Lotus i højhastighedskurven Sving 3.

”Jeg slap rattet, spændte musklerne, lukkede øjnene og ventede på at det blev overstået.”

”Du ved, at de to-, tre- eller fire tiendedele før du rammer væggen føles som ti sekunder, og at det kommer til at gøre ondt.”

Romain Grosjean
Copyright Lotus F1


”Jeg var meget glad, da jeg åbnede øjnene og var ok, men jeg kommer nok ikke lige til at gennemføre en maraton i morgen. Jeg er dog ok.”

Lotuskøreren lovpriste samtidig de opdaterede sikkerhedsforanstaltninger, der kom til at spille en væsentlig rolle i hans tilfælde.

”Jeg er taknemmelig for hjelmen, HANS-udstyret, Tecpro-barrieren, og at crash-strukturen på bilen er så god,” sagde han.

”Jeg er glad for, at teknologien i Formel 1 er så god, at jeg efter et så alvorligt sammenstød er i stand til at komme her og tale om det bagefter. Men jeg er også sikker på, at jeg vil være lidt øm i kroppen i morgen.”

Romain Grosjean skal nok have et par rolige dage efter sit alvorlige uheld.
Copyright Lotus F1


Der er endnu ikke fastslået en egentlig årsag til, at Grosjean pludselig tabte bagenden på sin Lotus i sving 3.

”Vi tabte bagenden i en meget hurtig højhastighedskurve,” sagde han.

”Vi må kigge på, om det var min fejl, eller om der var noget, der ikke fungerede som forventet.”

"Vi bliver nødt til at undersøge det, for det var ret mærkeligt. Det var et let sving hele weekenden, og pludselig blev det til et svært sving,” sluttede Grosjean.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Pirelli bekræftet – tre år mere på italiensk gummi Ruslands GP: Dagen derpå »