Button: Kevin den bedste kører på markedet

Som den mest erfarne kører på gridden er Jenson Button en mand, der lyttes til i Formel 1. I et nyt interview udtrykker han stor respekt for Kevin Magnussen, men om udtalelserne så kan hjælpe den talentfulde dansker til et sæde i 2016, vil de næste uger vise.

Kevin Magnussen . Copyright Mercedes AMG

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 14/10 2015 klokken 13:10

For få uger siden offentliggjorde McLaren, at deres kører-lineup for 2016 fortsætter uændret, hvilket vil sige med de to eks-verdensmestre Fernando Alonso og Jenson Button, hvormed det Woking-baserede team må siges at have feltets mest erfarne kørersammensætning.

Beslutningen betød dog samtidig, at Kevin Magnussen endegyldigt, og endnu engang, måtte se sig selv banket tilbage til start uden sæde i Formel 1. Dette til trods for en nærmest manisk loyalitet fra danskerens side overfor McLaren. Det havde den 23-årige dansker godt kunnet spare sig.

Tiden hos McLaren har dog haft den positive sidegevinst for unge Magnussen, at han og Jenson Button, trods den interne konkurrence, har fået opbygget et godt indbyrdes, personligt forhold. Det har resulteret i, at Button nu forsøger at holde liv i danskerens Formel 1-karriere, og briten tøver derfor ikke med at anbefale ham til andre teams.

Kevin Magnussen gør klar til Australiens GP 2015, hvor han sprang ind for en sygemeldt Alonso.
Copyright McLaren Media


”Jeg ved ikke, om han har en chance for at sikre sig et af de få, ledige Formel 1-sæder, men han er åbenlyst den bedste kører på markedet, og jeg vil anbefale ham meget stærkt til de teams, der stadig har en åbning,” siger Button i et interview med Peter Nygaard, Berlingske.

”Det, jeg allerbedst kan lide med Kevin, er hans sejrsvilje,” fortsætter Button.

”Han arbejder SÅ hårdt på at få det bedste ud af sig selv, og samtidig formår han at få det bedste ud af de teammedlemmer, han arbejder sammen med – det er en ganske sjælden egenskab. Han er god nok til at hjælpe et helt team fremad.”

Efter topresultatet i Australiens Grand Prix, hvor Magnussen sluttede på podiet som to’er, var danskeren marginalt hurtigere end Button set over sæsonen. Alligevel vandt den erfarne Button over rookien og sluttede med dobbelt så mange point som danskeren.

"Sig bare til, hvis du starter et team igen, Jackie." Bahrain 2014
Copyright McLaren Media


”Kevin pressede mig til grænsen - og mange gange også over,” indrømmer Button om sidste sæson.

”Da vi var teamkammerater i 2014, fik jeg øjnene op for, hvilken type kører han er: han er uhyre talentfuld og ekstremt hurtig, men det er som bekendt ikke nok i Formel 1. Man skal hele tiden lære noget nyt og være villig til at tilpasse sig enhver situation.”

Button oplevede også, at Magnussens erfaring voksede markant,
efterhånden som sæsonen 2014 skred frem.

”Han lærte utroligt meget gennem de 12 måneder, vi arbejdede sammen – den Kevin, jeg oplevede i begyndelsen af 2014, var meget anderledes i forhold til den person, han var sidst på sæsonen.”

Uagtet talent, hurtighed og hårdt arbejde – så er det et faktum, at Magnussen hænger i det sorte af neglene og vil få mere end svært ved at finde et sæde blandt de få, der endnu er tilbage til 2016-sæsonen.

Set igennem danske briller kan det virke urimeligt, at et så åbenlyst talent (igen) dels skal svæve i uvished så længe, og – ikke mindst – bliver tørret (igen) af en koldt kalkulerende McLaren-ledelse.

Trods konkurrence har Kevin Magnussen og Jenson Button opbygget et godt venskab.
Copyright Jens Hvas


Når det er sagt, så er må det også bare fastslås på disse linjer, at denne situation er ganske normal i Formel 1, hvor det ikke handler om venskab, forståelse og barmhjertighed. Det handler derimod om rå kalkule, sponsorer og kold klingende mønt.

Take it or leave it…

Som det ser ud nu, er det ledige sæde hos Lotus/Renault nok det mest sandsynlige sted, som Magnussen kan komme til at placere sin bagdel. Så man må formode, at den 23-årige danskers kvindelige management i den grad arbejder samme legemsdel ud af bukserne for at sikre sit talent retten til en sædestøbning hos Lotus eller andetsteds.

”Kevin fortjener en plads i Formel 1,” slutter Button interviewet af med at fastslå.

De næste uger vil så vise, om interesserede teamchefer læser danske aviser eller F1-websider.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bernie: F1 får ikke lukkede cockpits Kun to år mere til Alonso? »