Alonso's frustration er brugbar for Honda

Hondas motorsportschef, Yasuhisa Arai, udtaler, at Alonsos kritiske udtalelser under Japans GP ikke er noget, som skal antages som værende dårlig opførsel, men derimod som motivation for Honda.

Ruslands GP 2015 . Copyright McLaren Media

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 20/10 2015 klokken 09:10

Fernando Alonso trak heftige overskrifter, efter at han under Japans GP over radion gav flere kommentarer, der på ingen måde lagde skjul på hans utilfredshed med McLaren-Honda raceren, hvis performance han benævnte som "yderst pinlig" og "som at køre en GP2 racer."

Efter weekenden var næsten hele F1-verdenen sikker på, at spanierens udtalelser ikke ville falde i god jord hos hverken McLaren ledelsen og da slet ikke Honda. Det har dog vist sig, at ikke alle havde samme tilgang til Alonsos udtalelser.

Yasuhisa Arai ser tværtimod positivt på udtalelserne og kalder dem for "motiverende" og "ikke noget, som man skal tænke dårligt om".

To uger senere gik Alonsos talent og McLaren-Honda raceren op i en højere enhed, da spanieren teoretisk sikrede sig en tiendeplads efter en startplads som nummer 19. Den blev dog senere frataget ham pga. en straf efter løbet, men ikke desto mindre viser det, ifølge Arai, hvorfor Honda stadig ser positivt på samarbejdet med den temperamentsfulde dobbelte verdensmester.

"Vi kan ikke glemme Sochi, hvor han tog en straf og startede nummer 19 og kørte sig op som nummer 10, før han fik en straf igen, men det var stadig blændende kørsel, og jeg er glad for, at jeg får lov at arbejde sammen med ham."

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes beholder nyudviklet motor af kundehensyn Manglende Renault-opkøb skaber problemer »