V8 motor kan være tilbage i 2016

I jagten på en uafhængig motorleverandør har Bernie Ecclestone nu åbnet op for, at V8 motorerne kan være tilbage i Formel 1 allerede i næste sæson.

Renault og Red Bull Racing annoncerede en femårig ny motorkontrakt . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 21/10 2015 klokken 14:10

Formel 1 organisationen arbejder på højtryk for at finde en uafhængig motorleverandør, så man kan undgå situationer som den, Red Bull befinder sig i pt. hvor ingen af de nuværende leverandører vil levere motorer til teamet, fordi de frygter, at de skal blive for stærke.

Mercedes V8 motor
Copyright Daimler-Benz


Det er endnu ikke lykkedes for Bernie Ecclestone og de andre at få nogle leverandører på banen, men Bernie har en plan. Ecclestone går nemlig med ideen om at bringe V8 motorerne tilbage, så man på den måde måske kan lokke bl.a. Cosworth tilbage til Formel 1.

"Jeg tænker, at vi godt kan gå tilbage til V8 motorerne allerede fra næste sæson, det tager ikke lang tid for motorleverandørerne at bygge dem. Som det er nu, hvor de enkelte leverandører kun vil levere motorer til bestemte teams, så dør sporten," udtaler Ecclestone.

Bernie Ecclestone sammen med Christian Horner
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


En stor beslutning som denne kræver normalt en samlet beslutning fra alle Formel 1-teams, men det giver Bernie ikke meget for. Ecclestone mener nemlig, at det er Formel 1, der skal tage denne beslutning, og så må motorleverandørerne bare rette ind.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Popsmart væddemål sikrer Mercedes kæmpe bonus Ecclestone truer Red Bull med retssag »