USA's GP: 2. frie træning aflyst

Den 2. frie træning op til weekendens amerikanske Grand Prix blev aflyst pga. torden og monsunregn. Lørdagens sessioner er også i fare.

Mercedes pitvæg i regnvejr . Copyright Mercedes AMG

Af: Jens Hvas (jh@bmf1.dk) d. 24/10 2015 klokken 00:10

For første gang siden 2004, hvor det gik ud over det japanske Grand Prix, har løbsledelsen besluttet at aflyse en træningssession op til en Formel 1 weekend. Fredagens 2. frie træning op til det amerikanske Grand Prix på Circuit of the Americas kom ikke i gang rettidigt, da et kraftigt regnvejr trak ind over banen kort før start.

Copyright Getty Images/Red Bull Racing
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Uvejret tog til, og i løbet af kort tid var der både lyn og torden på himlen over Austin, og regnen væltede ned uden ophør, hvilket førte til en "forsinkelse på ubestemt tid," som det hed i udmeldelsen fra løbsledelsen.

Ca. 1 time efter at sessionen skulle være startet, kom så den definitive aflysning. Tordenvejret hang stadig over banen, og det forhindrede selvsagt lægehelikopteren i at operere, og det er et ufravigeligt krav for, at der må køres på banen.

En ærgerlig, men forståelig, beslutning fra løbsledelsens side. Naturligvis kan man ikke gå på kompromis med sikkerheden, og man kan vel også med rette argumentere for, at det ikke ville have megen værdi for hverken teams eller kørere at gennemføre en træning under disse forhold.

Alle går således ind til lørdagens opgaver udelukkende med data og erfaringer fra fredagens 1. træning, hvor ikke alle fik lige lang tid på banen. Værst ser det ud for Lotus' Pastor Maldonado, som pga. problemer med gearkassen slet ikke nåede ud i den 1. træning.

Regn på Sepang
Copyright Lotus F1


Skal man tro på vejrudsigten, kan lørdagens 2 sessioner også være i fare. Prognoserne lyder på mere regn lørdag, så både den 3. træning og kvalifikationen kan også være i fare.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Palmer kører Lotus i 2016 USAs GP: 3. frie træning. Hamilton hurtigst »