Historisk dårlig Ferrari weekend

Vi skal 80 måneder tilbage for at finde et lige så dårligt resultat fra Ferrari som i denne weekend i Mexico. Sæsonåbneren 2009 var sidste gang, ingen af de 2 Ferrarier gennemførte.

Kimi og Seb . Copyright Ferrari Media

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 2/11 2015 klokken 19:11

En fantastisk skuffende weekend. Man kan næsten ikke beskrive den anderledes. Det startede ellers godt med tredje startposition til løbet for Sebastian Vettel, men allerede i første sving blev løbet ødelagt efter kontakt med Daniel Ricciardo.

Starten på Mexicos GP
Copyright Ferrari Media
Det betød en punktering og så gik det rigtig galt med flere spins, hvor det sidste endte i dækmuren.

”I dag fik jeg en dårlig start, og efter kontakten med Daniel var jeg naturligvis meget vred, men jeg tror ikke, der er nogen, jeg kan bebrejde. Sådan er racing.”

Kimi Räikkönen havde en kontrovers med landsmanden Valtteri Bottas. De to har ikke været gode venner siden Rusland, hvor Kimi skubbede Valtteri ud af den sidste podieplads. Søndag var det Valtteri Bottas, der var den angribende.

Som du kan læse andetsteds på BMF1, så havde Kimi forvente, at det endelige resultat ville være en kollision.

Kimi og Valtteris sammenstød
Copyright Williams F1 Team


Det var som sagt første gang siden Australien 2009, at hverken den ene eller den anden Ferrari gennemførte et Grand Prix. Den gang kørte Kimi Räkkönen dog mere end end de 90% af den samlede løbsdistance, så han fremstår som værende gennemført.

Vi skal helt tilbage til Australien (igen) i 2006 for at finde et løb, hvor ingen Ferrari blev klassificeret. Ved den lejlighed gennemførte hverken Felipe Massa eller Michael Schumacher.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull tæt på Honda aftale Mexicos GP: Dagen derpå »