Ocon til Mercedes

Mercedes bekræftede i eftermiddag, at GP3-køreren Esteban Ocon nu er en del af fabrikkens Formel 1-team. Dog foreligger der intet specifikt om franskmandens fremtidige, aktive rolle.

Barcelona test 13. maj 2015 . Copyright Sahara Force India

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 27/11 2015 klokken 22:11

I dag kunne Mercedes bekræfte, at 2014-mesteren i European Formula 3, Esteban Ocon, tilknyttes fabrikkens Formel 1-team. Ocon kæmper i denne weekend med Luca Ghiotto om GP3-titlen i Abu Dhabi.

Der foreligger dog ikke noget specifikt om, hvorvidt den 19-årige franskmand skal overtage fabrikkens nuværende testkører, DTM-mesteren Pascal Wehrleins testrolle. Wehrlein rygtes i disse dage til Manor, hvilket endnu ikke er officielt bekræftet.

Mercedes Motorsports chef, Toto Wolff, bekræftede i dag Ocon, men sagde også, at de to køreres roller endnu ikke er defineret.

Esteban Ocon, da han testede hos Force India i 2013.
Copyright Sahara Force India


"Ja, vi har taget en option på ham (Ocon, red.)," sagde Wolff.

"Han har nu været hos os et stykke tid. Han har været testkører i DTM, er godt integreret og han gør et godt stykke arbejde i GP3."

"Han er en kører, som vi meget gerne vil have i familien, og det er derfor vi udnytte optionen, men det betyder ikke, at vi har fundet en løsning for Pascal (Wehrlein, red.).”

"Det nuværende kørermarked er en smule vanskeligt, fordi de fleste teams allerede har annonceret deres kørere, og det skal være det rigtige team."

Esteban Ocon, da han testede for Lotus i 2014 på Yas Marina.
Copyright Lotus F1


Wolff sagde også, at Wehrlein og Ocon kunne dele F1 testopgaver sideløbende med DTM-programmet.

"Efter at have optaget Esteban er vi bevidste om, at vi må finde et passende program for dem begge," tilføjede han.

"Det kunne meget vel betyde, at begge ender i en testrolle, i en reservekører-rolle og en DTM-rolle, så intet er afgjort endnu."

Hertil kan tilføjes, at Mercedes i dag ligeledes bekræftede, at Kevin Magnussen skal teste for Mercedes DTM-team på Jerez i Spanien.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Abu Dhabis GP: 2. frie træning. Rosberg slår tilba Red Bull klar med ny motor i 2016 »