Alesi: Ingen chance for Renault podie i år

Den tidligere franske Formel 1 kører Jean Alesi mener ikke, at Renault har hvad der skal til for at komme på podiet i deres comeback sæson.

Vitaly Petrov . Copyright Renault F1

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 3/1 2016 klokken 19:01

Renault vender som bekendt tilbage til motorsportens konge klasse, efter at de som team har været væk fra sporten siden 2011. Den franske bilfabrik overtager godt nok Lotus teamet, som var på podiet én gang i den netop overståede sæson, men det skal Renault ikke regne med, at de kan opnå i deres comeback sæson. I hvert fald ikke, hvis man skal tro den tidligere Ferrari-kører Jean Alesi.

Jean Alesi
Copyright ukendt


Jean Alesi tror nemlig ikke, at hans landsmænd fra Renault har de store muligheder for at hente nogle podieplaceringer i deres comeback sæson til Formel 1.

"Det er vigtigt for Frankrig, at Renault er kommet tilbage, og det er vigtigt, at de er tilbage med langsigtede planer. De skal dog genopbygge teamet stort set fra bunden, hvilket vil betyde, at de ikke har de store muligheder for at komme på podiet i 2016," siger Alesi således.

Jean Alesis Ferrari fra 1992 til Classic Race i Århus.
Copyright Kim Kristensen


Udover sin tid hos Ferrari tilbragte Jean Alesi to sæsoner hos Benetton, som senere blev til Renault. Jean Alesi tilbragte 13 sæsoner i Formel 1, men han formåede kun at hente en enkelt sejr. Den sejr kom i det canadiske Grand Prix 1995, mens han kørte for Ferrari.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tillykke Schumacher Alonso er sikker på forbedring »