• Forside

F1 kigger på amerikansk løbsteknologi

For at undgå at kørere overser gule, og for den sags skyld røde flag, arbejder man i Formel 1 på et nyt sikkerhedssystem, bestående af farvede dioder der kan signalere gult, rødt og blå flag. Det skal være med til at eliminere muligheden for at overse et flag fra en marshall.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 10/8 2006 klokken 07:08

For at undgå at kørerne overser de gule, røde og blå flag vil man nu placere lysdioder over kørerens rat, som dermed bliver en naturlig del af kørerens synsfelt.

Ifølge det tyske Motorsport Aktuell har systemet haft sin debut. Vi kender ikke til resultatet af dette, men Scuderia Toro Rosso prøvekørte systemet under det tyske Grand Prix på Hockenheimring.

Bilmagasinet F1 kan dog informere om, at systemet måske nok er nyt i Formel 1, men det har været brugt i de amerikanske løbsserier ChampCar og IndyCar år tilbage.


Scott Speed lidt på afveje på Magny-Cours, Frankrig 2006. Havde det været på Hockenheim ville en gul diode lyse i cockpittet for at signalere gult flag

Systemet blev udviklet for at gøre det nemmere at informere kørerne på de lynhurtige ovalbaner omkring faresituationer, og da bilerne på ovalbaner ligger meget tæt på den ydre betonmur er synsafstanden til den indre mur, hvor marshalls holder til, længere, end den er til marshalls på en Formel 1 bane.

Det er ikke første gang Formel 1 tager amerikansk løbsteknologi i brug. HANS nakkestøtten stammer også fra amerikansk racing.