• Forside

Formel 1 i Helsinkis gader

Mere end 45.000 mennesker var i dag samlet på en rute i indre del af den finske hovedstad Helsinki, hvor de ved selvsyn kunne opleve de voldsomme hestekræfter, som en Toyota Formel 1 racer kaster af sig. Chaufføren var Jarno Trulli.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 13/8 2006 klokken 15:08

Finske Formel 1 entusiaster, hvilket der naturligt nok er en del af, fik i går en enestående chance for et ’close up’ af en vaskeægte F1-racer, da Jarno Trulli stillede op, og kørte imod sig selv i gaderne i den cantrale del af Helsinki.

Dagen var pakket med oplevelser. Eksempelvis var der mulighed for at overvære pitaktiviteterne hos Toyota fra nært hold. En af de mest populære aktiviteter var den såkaldte ’Toyota Pit Stop Challenge'.

Til denne aktivitet var mere end 1.000 fans sammensat i forskellige teams, for at konkurrere om, hvem der hurtigst kunne skifte dæk på en F1 racer. Der var også opsat en ’Bridgestone Safety Belt Simulator’, der skulle vise vigtigheden af også at bruge sikkerhedssele i almindelige biler.


Jarno Trulli i Helsinki City. Hvornår ser vi ham i København?

I forbindelse med arrangementet udtalte Jarno Trulli: ”Vi har haft en fantastisk dag her i Helsinki, og byens indbyggere fik en enestående mulighed for at opleve spændingen i Formel 1. Folk så på fra ethvert muligt udsigtspunkt – bygninger, vinduer, tage – jeg har fået en helt fantastisk velkomst her i dag.”

”Med temperaturerne og de snoede gader føltes det en lille smule som i Monaco, selv om jeg fandt baneoverfladen noget vanskelligere at køre på – grip’et var meget dårligt med alle de toppede brosten og sporvognskinner på banen.”


En Toyota TF106 i Helsinki City

”Med muligheden for at røre ved og føle Formel 1 endnu tættere på end på en almindelig bane, er jeg sikker på, at alle havde en spændende dag,” slutter Trulli.

Nu venter vi bare på et lignende arrangement i København eller en anden stor, dansk by.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.