Ti år uden titel ville være en tragedie

2007 var året, hvor Ferrari sidst hentede en VM titel og det ville være en direkte tragedie, hvis man ikke henter en titel mere inden 2017, mener Sergio Marchionne.

Billeder fra Japan 2015 . Copyright Ferrari Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 12/2 2016 klokken 17:02

Sidst en Ferrari-kører kunne kalde sig verdensmester var tilbage i 2007, da Kimi Raikkonen vandt mesterskabet. Siden da har man været tæt på med både Felipe Massa og Fernando Alonso, men det er altså ikke lykkedes at vinde en titel siden Raikkonen gjorde det.

Kimi Raikkonen
Copyright Ferrari Media


Det er efterhånden snart ti år siden og ti år uden en titel ville være en direkte tragedie for Ferrari, mener Sergio Marchionne, chef for Fiat-koncernen.

"Vinder vi i Formel 1, hjælper det vores brand og vi sælger flere biler. Jeg har talt med en af vores forhandlere og vi er enige om at resultaterne fra 2015 hjalp os til at sælge flere biler, men ti år uden et mesterskab ville være en tragedie," siger Marchionne.

Sebastian Vettel vandt Ungarns GP 2015
Copyright Getty Images for Shell


De ti år uden verdensmesterskaber i Formel 1 er dog langt fra det værste man har oplevet hos Ferrari. Når det kommer til konstruktørmesterskaber, er den største mesterskabs-tørke i perioden fra 1983 til 1999. Ser man på kører-mesterskaber, er den længste periode uden en verdensmester endnu længere. Den gik nemlig fra 1979 til 2000.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Video: Hør den nye Ferrari Bernie: Monzas skæbne ude af mine hænder »