• Forside

Montoya taler ud

For første gang siden Juan Pablo Montoya forlod Formel 1 har han nu udtalt sig om situationen hos McLaren Mercedes, og blandt andet forklaret at han forlod Formel 1 fordi han kedede sig samt at han ikke har talt med Ron Dennis siden han offentligjorde sit skifte til NASCAR.

Af: JPU (jpu@bmf1.dk) d. 14/8 2006 klokken 19:08

Juan Pablo Montoya har blandt andet forklaret hvorfor han forlod Formel 1:

”Jeg forlod Formel 1 på grund af kedsomhed. Jeg nød overhovedet ikke løbene. Jeg havde allerede gjort alt hvad jeg skulle gøre og havde allerede opfyldt de fleste af mine mål. Jeg manglede bare at vinde et mesterskab og jeg indså at muligheden for at opnå det, var minimal i min bil. Belsutningen om at forlade sporten var den bedse jeg kunne tage.”

Columbianeren forklarer også hvorfor han skiftede til NASCAR.

”At kæmpe om femtepladsen er ikke sjovt. Jeg ønskede en ny udfordring. NASCAR er en sådan, anderledes og ny. Jeg kan have endnu 10 til 15 år med væddeløb. Det er en anden verden, det er mere afslappende og folk er varmere”


McLaren

Juan Pablo Montoya var dog ikke bare skuffet over bilen men også over sin chef Ron Dennis.

”Forholdet til Ron Dennis var OK indtil jeg brækkede min skulder. Jeg ringede til ham og fortalte hvad der var sket. Den britiske presse kom frem med en anden historie, og de begyndte at gøre grin med Ron fordi han troede på min version. Derefter troede han at jeg havde lavet grin med ham foran hele verden. Siden da var der ikke mere den samme tiltro.”

”Jeg snakkede ikke engang med ham, da jeg forlod holdet. Hans advokat ringede til min og sagde: 'Sådan her gør vi det'. Sådan blev det afgjort: Imellem to advokater”


Ralf Schumacher og Juan Pablo Montoya i Kanada 2003

Adspurgt om hvorfor McLaren Mercedes besluttede at lade Montoya gå inden sæsonen sluttede siger han:

”De sagde de var bekymrede for min koncentration, fordi jeg med en kontrakt i NASCAR ikke længere ville være fokuseret i Formel 1. For dem var det vigtigt at at tage hensyn til deres fremtid, og at jeg focuserede på mine sager.”

Den tidligere McLaren Mercedes pilot fortæller hvorfor det lige blev NASCAR:

”Jeg havde disse alternativer: Endnu en chance i Formel 1, kører Champ Car, tage til NASCAR eller gå på pension. En aften ringede jeg til Chip for at sige 'hej'.

"Samtalen forløb nogenlunde sådan her: Han siger: 'Nå, men hvad så??', og jeg svarer, 'Ja hvad så, Ganassi, hvad laver du?' Så siger han: 'Montoya hvad laver du?' Og jeg svarer: 'Ikke særligt meget, hvad laver du?' Han svarer: 'Jeg leder efter en pilot....' og jeg sagde: 'Og jeg leder efter et sæde...' og sådan begyndte det. Vi lavede en aftale og det var det.”


Chip Ganassi Racings bil nr. 42, som Montoya skal køre i 2007.

Juan Pablo Montoya's nye karriere i NASCAR starter den 9. februar til næste år, når sæsonen starter.