Ny kvalifikation må vente

Det nye kvalifikations system kommer tidligst i brug i Spanien.

Felipe Massa . Copyright Williams F1 Team

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 28/2 2016 klokken 16:02

I sidste uge kom det frem, at strategigruppen skulle være blevet enige om nogle nye tiltag til kvalifikationen. Tiltag som blandt andet skulle omhandle et nyt eliminationssystem, hvor man begynder at udelukke den langsomste kører allerede under hver session i stedet for man gør det efter hver session som nu.

Daniil Kvyat
Copyright Red Bull Media


Det forlød at ændringerne skulle ske allerede til det australske Grand Prix, men det afviser Bernie Ecclestone da det ikke kan lade sig gøre. De nye tiltag kræver nemlig nogle ændringer i det tidtagningssystem man bruger, ændringer som man først kan have klar til det spanske Grand Prix.

"Den nye kvalifikation kommer først i brug i Spanien. Meningen var ellers at den nye kvalifikation skulle have været klar til sæsonens første løb i Australien, men det kan vi ikke nå. Derfor vil vi beholde den gamle kvalifikation ind til det spanske Grand Prix," lyder det fra Bernie Ecclestone.

Manor MRT05
Copyright Manor Racing


Kort fortalt går de nye tiltag ud på, at man vil begynde at eliminere den langsomste kører når man når et bestemt antal minutter ind i de forskellige sessioner. I Q1 er det efter 7 minutter, Q2 6 minutter og til Q3 er det efter 5 minutter. Når man er gået i gang med denne eliminering vil man sende den langsomste kører ud, hver gang der er gået halvandet minut.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hvem skal du spille på? Steiner overrasket over test »