Vettel forventer større konkurrence fra Räikkönen

Den firedobbelte verdensmester-Sebastian Vettel regner med at se tema-kollega Kimi Räikkönen væsentligt tættere på i denne sæson.

Sebastian Vettel . Copyright Ferrari F1

Af: Poul Østergaard Jørgensen (poej@bmf1.dk) d. 29/2 2016 klokken 16:02

Räikkönen var da også den mest uheldige af de to Ferrari kørere sidste sæson, hvilket afspejledes i den store point-forskel, 278 til Vettel og 150 til Räikkönen.

På papiret så det ud som om tyske Vettel nærmest udraderede teamkollegaen. Ifølge Sebastian Vettel er 2007-mesteren Räikkönen meget tæt på hans egne præstationer, når det gælder ren hastighed.

Sebastian Vettel test 2016
Copyright Ferrari F1


”Han formåede at presse hårdt på,” udtalte Vettel.” Han var en smule uheldig i begyndelsen af sidste år. Det er af de ting, som folk ikke husker så godt og har en tendens til at glemme ved kun at kikke på tallene. Jeg syntes at det var temmelig tæt og jeg er sikker på at det også bliver temmelig tæt i år.”

Især forhjulsophængene har voldt finske Räikkönen problemer. Dette har man åbenbart taget til efterretning i Maranello og ændret de sidste fire års ”pull-rod”-ophæng til ”push-rod” til den forestående sæson.

Australiens GP 2015
Copyright Ferrari Media

Dette kan muligvis imødekomme Kimi Räikkönens krav om bedre reaktionsevne fra fronten på Ferrari raceren. Vettel udtaler at en direkte sammenligning mellem sidste års og dette års racer er vanskelig.

”Skal du være 100% specifik er man nødt til at hoppe direkte fra den ene til den anden men da det er to forskellige biler, er det ikke kun forhjuls-ophængene. Som kører føles de dog ikke totalt forskellige.”

Sebastian Vettel test 2016
Copyright Ferrari Media


”Hvis du spørger James [Allison teknisk chef] så kan han gå dybere i detaljer, men for en kører føles det nogenlunde ens, det er ikke sådan at du kan gøre visse ting med den ene og ikke den anden. Bilen føles god, fronten føltes god lige fra starten, jeg tror at det er et skridt fremad,” sluttede 28-årige Sebastian Vettel.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« USA's GP bliver kørt i år Se den nye Sauber »