Renault på fuld styrke om 18 måneder

Det har været nævnt flere gange og nu gentager Renault, at de ikke vil være tilbage ved fuld styrke i indeværende sæson men derimod midt i næste.

Renault præsentation 2016 . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 14/3 2016 klokken 13:03

Da Renault overtog resterne af det økonomisk skrantende Lotus F1-team, var det med ambitionen om at komme tilbage til toppen af Formel 1 – en position, som man med god ret kan sige den franske fabrik burde høre hjemme i.

Ved præsentationen af bil og kørere i Paris i starten af februar udtalte Renault Groups CEO, Carlos Ghosn, at man ikke forventer podieplaceringer før i 2018, men nu melder teknisk direktør Bob Bell ud, at der vil gå præcis 18 måneder, før Renaults F1-biler er oppe på fuld styrke. Hverken mere eller mindre.

”Vi er i gang med en omstrukturering i Enstone (Renaults fabrik i England, red.), og en del af køreplanen er at blive klar til at opbygge vores ressourcer over en toårig periode,” forklarer Bob Bell.

Bob Bell teknisk chef Renault F1
Copyright Renault F1


”Vi er omkring 470 ansatte nu, og på den lange bane har vi brug for tæt på 650, men det vil tage op til 18 måneder at nå det.”

”Vi har brug for at vide, på hvilke områder vi kan opnå mest udbytte i 2017 men samtidig også se frem mod 2018.”

”Det er en rimelig langstrakt proces at komme dertil, hvor vi skal, men i mellemtiden har vi stadig brug for at gøre gode fremskridt og komme videre på alle andre områder,” understreger Bell.

Den tekniske direktør tilføjede, at det er vigtigt for Renault ikke at haste sine beslutninger igennem i bestræbelserne på at nå Mercedes, som i øjeblikket virker meget suveræne.

Jolyon Palmer Barcelona test 2016
Copyright Renault F1


"Vi har brug for at frisk, ungt og uerfarent blod blandes med erfarent," sagde han.

"Det handler om at finde den rette balance, og det er meget vigtigt ikke at haste noget igennem og bare ansætte folk, fordi de er til rådighed, eller fordi vi har en stilling ledig. Vi er nødt til at sikre, at vi har den rigtige teamsammensætning," sluttede Bob Bell.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« "Jeg er klar til at blive verdensmester!" 2016 feltet i tal »