Australiens GP: Hot or not

Sæsonens første Grand Prix er netop overstået, og det er blevet tid til at gøre status over, hvilke kørere og elementer, som har gjort sig enten positivt eller negativt bemærket.

Nico Rosberg . Copyright Daimler Benz

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 20/3 2016 klokken 08:03

For en god ordens skyld skal det lige påpeges, at Hot or Not listen er et udtryk for skribentens egen subjektive holdning, så føl jer endelig velkomne til at komme med jeres betragtninger i kommentarfeltet.

Hot
1: Haas F1. Det er de nye drenge til klassen, der til første time har gjort deres hjemmearbejde. Selvfølgelig var der nogle elementer, som spillede deres vej i form af rødt flag, men det fornægter ikke, at Haas teamet har leveret en debut af store dimensioner. Nu må vi se, hvordan det udfolder sig henover sæsonen, men det er mere end godkendt, og et friskt pust til sporten, at sådan et team er i stand til at holde nogle af de store bag sig.

2: Vettel. Sebastian Vettel fortjener i min optik at få andenpladsen for den start, han fyrede af. Han viste med det samme efterfølgende, at han sprudler - både i sit team og i den bil, som han befinder sig i. At han så laver en afkørsel i slutningen af løbet kan selvfølgelig trække ned, men man må bare give ham, at han kæmpede for at komme tilbage efter et taktisk fejlspil af sit team.

3: Hamilton. En lille hæder skal også lyde til briten, der ikke kom afsted på samme måde, som vi ellers plejer at se ham. Han vidste, at der lå et arbejde foran ham, og han bevarede roen og kæmpede sig forbi de to Torro Rosso biler og sluttede som nummer to. Grunden til, at jeg ikke giver denne plads til Rosberg er, at jeg sidder med en følelse af, at Ferrari forregnede sig på strategien og spillede sejren direkte over i Rosbergs hænder.

Not
1: Kvalifikationen. Det er sjældent, at undertegnede ikke glæder sig til kvalifikationen. Det gjorde han også denne gang, da det nye system skulle prøves af. På papiret lignede det et spændende koncept, hvor man godt forstår konceptet om et shootout - og apropos "shoot", så må man sige, at FIA har skudt sig selv i foden, og direkte fjernet den spænding, som de ellers havde lagt op til. Ved at eliminere kørerne løbende fjerner de lysten for de forreste til at køre ud på endnu en omgang, fordi at de ved, at den nærmeste konkurrent alligevel er væk om lidt - og så gider man altså ikke køre et show-run.

2: Ferrari. Det lugtede allerede lidt af det oppe i hot-listen, men det fortjener at blive nævnt endnu engang. Det var tæt på en taktisk brøler, at Ferrari valgte at putte super-soft dæk på deres to kørere. Selvfølgelig kræver det noget taktisk snilde, når der kommer en løbsafbrydelse som denne, men jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke kunne se det smarte i det træk - hvorfor pokker tænker man ikke på, at få bragt manden til enden, i stedet for at give ham et ekstra pit-stop på halsen? (Ret mig gerne, hvis jeg har misforstået deres udspil)

3: Torro Rosso. Det er egentlig ikke nogen stor ting, men jeg kunne ikke lade være med at sidde og føle, at Torro Rosso kommer til at få nogle problemer fremadrettet. Der er et par folk i toppen, der skal til at tale alvorligt sammen og efterfølgende formidle budskabet videre til deres kørere. I min optik gjorde Sainz intet forkert - han forsvarede sig, og Verstappen kunne ikke finde sin vej rundt om ham - men så nytter det altså ikke, at man bruger tre omgange på at beklage sig. Pit-teamet bærer selvfølgelig lidt af ansvaret for, at Verstappen kom ud bag kollegaen, men at Sainz skal høre for, at han forsvarer sin plads og tilmed kæmper med Palmer foran, synes jeg er forkert.

Det er mit bud på en top-tre i Hot or Not versionen. Lad mig høre jeres bud på sæsonåbneren.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Det var et kort visit Løbsresumé: Rosberg vinder i dramatisk sæsonåbner »