Åbent brev fra GPDA

Kørerne er utilfredse med den måde som Formel 1 bliver kørt på og det har ført til et åbent brev fra deres organisation GPDA. Et brev som I kan læse her i denne artikel.

Gruppebillede 2016 . Copyright Formel 1 twitter

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 23/3 2016 klokken 17:03

Formel 1 har som bekendt indført og ændret en masse regler inden for de sidste par år, nogle af de regelændringer har været positive mens andre har været knap så positive. Af eksempler på det sidste kan man eksempelvis nævne de seneste ændringer omkring kvalifikationen og reglerne fra radio kommunikation.

Alt dette ændrings virvar har nu fået kørerne til at tage bladet fra munden og gå sammen om at skrive et åbent brev til alle dem som følger Formel 1, af den ene eller den anden grund.

Brevet er sendt ud af GPDA som er Formel 1-kørernes egen organisation. Der udover skal lige med, at det er oversat efter bedste evne så bær venligt over med skribenten, hvis der lige er en forkert ordstilling i ny og næ.

"Kære Formel 1-ledere, følgere og fans.

Grand Prix Drivers Association vil gerne komme med følgende erklæring.

Vi kørere elsker vores sport og vi har drømt om at køre de hurtigste racerbiler ,for de største teams, på de fedeste baner mod de bedste kørere, lige siden vi var helt små. Vi søger konkurrence og vi elsker Formel 1 lige så meget som vi elsker noget andet, hvilket måske gør os til de folk som har den største interesse for sporten, måske lige med undtagelse af vores fans.

Formel 1 er dog udfordret af dels en svær global økonomisk situation, men og så ændringer i adfærden blandt fans, kunder og et stort skifte med hensyn til TV og medie landskabet. Derfor er det vigtigt at sportens ledere laver nogle kloge og velovervejede ændringer.

Vi føler dog ikke at de seneste regelændringer stemmer overens med sportens problemer og nogle af ændringerne kan måske skade sporten. Her tænker vi både på ændringer omkring det sportslige, tekniske og også lidt forretningsmæssige ændringer. Vi ved dog at alle sportens ledere, ejere, repræsentanter, teamejere osv. har lavet disse ændringer i den bedste mening.

Derfor er vi som kørere kommet til den konklusion at sportens beslutnings-proces er forkert og den forhindre at sporten kan gøre fremskridt, hvilket kan stille sporten i et dårligt lys og have den modsatte effekt end man havde tiltænkt. Det giver mange et negativt syn på Formel 1, et syn som kan smidte af på den kommende generation af fans og gøre at sporten ikke udvikler sig mere på globalt plan.

Derfor vil vi gerne forslå og opfordre sportens ledere og andre beslutningstagere til at overveje en ændring i måde som der tages beslutninger på. Alle kommende beslutninger bør være velovervejet og en del af en større plan omkring sporten. Dette bør gælde lige meget om det er tekniske, sportslige eller forretningsmæssige ændringer.

Vi er nød til at sikre at Formel 1 bliver ved med at være en sport med tæt konkurrence mellem de bedste kørere, i ekstraordinære maskiner og på de fedeste baner i verden. Formel 1 skal være hjemsted for verdensbedste kørere, teams og baner og med de partnere og leverandører som passer ind i den elite.

Formel 1 har uden tvivl etableret sig selv som motorsportens kongeklasse og det er en af de mest sete og populære sportsgrene på verdensplan. Vi kørere står sammen og tilbyder vores hjælp til Formel 1, for at sporten kan beholde den position den har, så sporten kan overleve i mange år og mange generationer endnu.

Det er vigtigt at pointere at dette er et åbent brev, som kun er udsendt i den bedste mening det er ikke noget angreb eller et udtryk for manglende respekt. Tak for jeres opmærksomhed og fordi I har givet os muligheden for at udtrykke vores tanker.

De bedste hilsner.
Jenson Button, Sebastian Vettel og Alex Wurz på vegne af GPDA"

Dette var en lidt længere en af sagen, men man må håbe det giver stof til eftertanke hos Formel 1-ledelsen. Når først kørerne begynder at ytre sig på den måde er der noget som tyder på de har fået nok.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mexico er et populært løb Her får ultra soft debut »