Ferrari slipper for straf

Ferrari brød efter sigende reglerne for kommunikation under det australske grand prix, men de slipper alligevel for straf.

Sebastian Vettel . Copyright Ferrari Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 7/4 2016 klokken 17:04

Op til denne sæson er der kommet nye regler for, hvor meget kommunikation der må være mellem en kører og hans team. De regler er lavet for at give køreren mere ansvar, så det er køreren og ikke teamet, som gør forskellen på banen. En af de ting der ikke må kommunikeres om er strategi, men det skulle Ferrari efter sigende have gjort.

Lewis Hamilton, Nico Rosberg og Sebastian Vettel på podiet
Copyright Ferrari Media


Forseelsen skete under det australske grand prix, da Ferrari skrev følgende kommentar på det pit-skilt, man viste til Sebastian Vettel under løbet.

"- 3.2, LFS6 P1", hvor FS6 angiveligt skulle referere til et program på Vettels Ferrari.

Sebastian Vettel
Copyright Ferrari Media


Flere medier har skrevet om historien, men ingen ved præcist hvorfor Ferrari ikke bliver straffet. Nogen mener det er fordi det var det første løb, hvor man kørte med de nye regler, så Ferrari ikke vidste, det var ulovligt. Andre medier melder det var en lovlig kommentar som ikke kunne gives over radioen, fordi Ferrari havde elektroniske problemer.

Hvorom alting er, så må man sige at dette er endnu en af en lang række sager, som stiller Formel 1 i et problematisk lys. Man har nogle regler, som man vælger at bøje igen og igen. Det kan give anledning til en masse, som man kunne have undgået, hvis blot man fulgte reglerne.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« F1-teams afviser Tods nye kvalifikationsforslag Ny motor til Vettel »