Ung kineser til Renault

Renault har netop tegnet kontrakt med en ung kinesisk gokart-kører, som dermed bliver det femte medlem af teamets nyetablerede Young Driver Academy.

Kinas GP 2015 . Copyright Getty Images/Toro Rosso

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 13/4 2016 klokken 14:04

Der skal meget på plads, når man starter et Formel 1-team – bl.a. etablering af et såkaldt Young Driver Academy, hvor talentfulde unge kørere dels kan udvikle sig og dels blive monitoreret af teamet med henblik på eventuelt fast kontrakt eller udlejning til andre teams som løbskører.

I dette tilfælde er det Renault F1, som er ved at stable et akademi af unge kørere og talentspirer på benene, og senest har fabrikken netop tegnet kontrakt med den 15-årige, kinesiske gokart-kører Sun Yue Yang. Han bliver dermed Young Driver-kollega til Oliver Rowland, Jack Aitken, Louis Delétraz og Kevin Jörg.

En dag kan de kinesiske F1-fans måske juble over en landsmand i Formel 1.
Copyright Ferrari Media


Sun er den anden kinesiske kører associeret med i et Formel 1-team, idet landsmanden Guan Yu Zhou, som støttes af Ferrari, allerede er aktiv i det europæiske Formel 3-mesterskab,

Der har aldrig tidligere været kinesisk deltagelse i et Formel 1-løb. Det tætteste var, da Ma Qing Hua deltog under fire træninger for det tidligere HRT, der siden blev til Caterham og som nu er stoppet. I dag kører Hua i World Touring Championship.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Wehrlein: Der er mere på vej Vi kan ikke forvente femtepladser hver gang »