McLaren tager intet for givet

Sæsonens to første løb har til en vis grad været opmuntrende for McLaren, men teamet er også klar over, at Honda-motorens manglende pålidelighed kan ødelægge det hele. Det siger teamchef Eric Boullier.

Billeder fra USA 2015 . Copyright McLaren Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 14/4 2016 klokken 10:04

Forrige weekends grand prix i Bahrain stoppede brat for Jenson Button, da hans McLaren-racer fik tekniske problemer og briten derfor måtte udgå. Dermed gik en potentiel top 10-placering i vasken og teamet var til dels sat tilbage til sidste sæsons problemer med manglende pålidelighed.

Med til historien hører dog, at den indkaldte erstatning for skadesramte Fernando Alonso, reservekøreren Stoffel Vandoorne, reddede en del af æren for teamet, da belgieren halede en flot tiendeplads og dermed 1 point hjem på kontoen.

Teamchef Eric Boullier er derfor en presset mand, hvilket han åbent erkender. Der er ikke plads til afslapning.

Jenson Button sluttede ude i mørket i Bahrain.
Copyright McLaren Media


”Selv om vi virkelig så tegn på forbedringer i Bahrain, kan vi ikke tillade os at tage noget for givet,” udtaler teamchefen til medier op til weekendens grand prix i Shanghai, Kina.

”Det er utroligt vigtigt, at vi ikke forspilder vores muligheder for at score points på grund af manglende pålidelighed, som vi så i sidste løb (i Bahrain, red).”

”I det mindste må vi lære af hver situation, og det har vi gjort i tilfældet med Jensons problemer med power-unit’en. Så vi tager til Kina med fortsat optimisme og tro på, at vi kan maksimere udbyttet af vores pakkes potentiale.”

Fernando Alonso skal til lægecheck torsdag.
Copyright McLaren Media


I samme åndedrag udtaler Boullier, at teamet forbereder sig på samme måde som normalt samt at han håber, at Alonso bliver erklæret klar til at vende tilbage til sit sæde efter den voldsomme ulykke i Australien og dermed tvungne sygemelding.

”Stoffel (Vandoorne, red.) vil igen være standby indtil Fernando har haft sit rutinecheck hos FIAs læger (torsdag, red.). Indtil da forbereder vi os som normalt,” lød det fra Boullier.

”Fernando har rekreeret sig selv hjemme og trænet som sædvanligt, og vi – og han – håber at se ham tilbage i bilen. Men vi accepterer resultatet – hvad det end måtte blive – og planlægger i forhold dertil.”

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Straf til Hamilton Alonso "måske" egnet »