Sainz: Det ville være på sin plads at...

Lade kørerne stemme om halo.

Carlos Sainz . Copyright Red Bull Media

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 14/8 2016 klokken 16:08

Et af de helt store emner her i sommerpausen er halo og det faktum, at man har besluttet først at indføre den i 2018, hvilket var den oprindelige plan. FIA forsøgte som bekendt at få den indført til den kommende sæson, men forslaget blev stemt ned af strategigruppen. Op til det møde, hvor man stemte Halo ned, var Jenson Button ude at sige, at kørerne også burde blive hørt i den beslutningsproces, men det blev de som bekendt ikke. Nu bakkes britens forslag dog op af en anden og noget yngre kører.

Carlos Sainz
Copyright Red Bull Media


Toro Rossos Carlos Sainz mener nemlig ikke bare det ville være en god ide, at lade kørerne stemme, han mener det ville være sund fornuft og den eneste rigtige vej at gå.

"Jeg synes at alle kørerne skulle have lov til at teste Halo inden 2017, så vi derefter kan stemme om den. Det er jo sund fornuft, at vi skal høres, fordi det er os som køre bilerne. De vil sikkert ikke lytte til os alligevel, men vi burde få muligheden for, at få indflydelse på beslutningen," lyder det fra Sainz.

Red Bull tester Halo
Copyright Red Bull Media


Det Carlos Sainz tager fat i er, at alle kørerne burde få lov til at teste Halo-anordningen er netop det som har gjort, at man først vil tage den i brug fra 2018. Det er nemlig kun Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen og Pierre Gasly, der har kørt med den. Det betyder også at den ikke er testet så meget som den burde, hvilket er grunden til at mange af holdene stemte i mod at den skulle indføres allerede fra den næste sæson.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Haas venter ikke Hamilton og Rosberg er tidskrævende »