• Forside

Alonso træder ind i GPDA

Efter mange udsatte møder blev det i dag fastlagt, at Fernando Alonso, Mark Webber og Ralf Schumacher bliver direktører i Formel 1 kørernes organ, Grand Prix Drivers Association(GPDA).

Af: Joachim Dichmann (jd@bmf1.dk) d. 29/9 2006 klokken 19:09

Ralf Schumacher kan sætte sig for bordenden, da han overtager formandsposten fra David Coulthard.

Grunden til at Alonsos indtræden i GPDA trækker så mange overskrifter er, at Renaultkøreren tidligere har frasagt sig al involvering i organasationen. Desuden har Fernando Alonso været en megen sjælden gæst til de GPDA afholdte møder, der ligger i forbindelse med årets løb.

Det tog sammenslutningen af kørere ca. 45 min at beslutte, hvem de ønsker der skal repræsentere dem. Den afgående bestyrelse består af Michael Schumacher, Jarno Trulli og David Coulthard.


Efter løbet kan de godt sidde ved samme bord, men ikke når det gælder GPDA

Alexander Wurz skal efter sigende have sendt en e-mail rundt, hvori han forsøger at overtale Fernando Alonso til at komme til mødet i Shanghai. Det er tilsyneladende lykkedes, og nu kan vi så finde Alonso i bestyrelsen.

Det faktum at Michael Schumacher fratræder bestyrelsen, og helt vælger at lægge sin aktive Formel 1 karriere på hylden, skal nok tilskrives en del af begrundelsen for Alonsos nyfundne interesse i GPDA.

Generelt er stemningen meget positiv overfor Alonsos engagement. Både Trulli og Coulthard udtaler sig til Autosport, at de er yderst begejstrede for at den regerende verdensmester tager del i arbejdet.

Ydermere tilføjer Coulthard: ”Det er en god bestyrelse,”... Ralf har altid været meget pro-aktiv som medlem, og Mark lige så...”

Han tilføjer dog, at han selv vil fortsat vil tage del i arbejdet, eftersom han er bosat i Monaco, hvor GPDA kontoret ligger.