• Forside

Ferrari advarer mod beskidte tricks

Vi har de sidste to år set flere eksempler på, hvordan man kan bruge beskidte kneb på banen. Ikke alle er gået ustraffet hen, men et af disse trick oplevede vi i søndags fra Renault (ustraffet).

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 3/10 2006 klokken 15:10

Det var da Michael Schumacher og Giancarlo Fisichella nåede op til den førende Fernando Alonso. Der lagde de to Renault biler sig side ved side ned af langsiden, og dermed spærrede de for et eventuelt Michael Schumacher angreb.

Denne trick var Jean Todt ikke imponeret over, og han advarer nu Renault mod gentagelser af denne slags på Suzuka. Ellers kommer vi til at opleve lige så beskidte tricks fra Ferraris side eller også vil man protestere over enhver hændelse på banen, der kan opfattes som unfair og usportslig.

”Vi har lært af det vores rivaler har gjort. Vi ved nu, hvad der er tilladt. Det er op til den enkelte at vurdere om taktikken er normal eller usædvanlig.”


Billedet er fra det tyrkiske Grand Prix, men kunne lige så godt være et billede af, hvordan Ferrari og Renault kommer til at kæmpe på Suzuka

”Vi har vist at vi er meget direkte og hårde konkurrenter at slås med, så det bliver interessant.”

Ferrari har dog ved tidligere lejligheder selv været gode til at bruge beskidte tricks på banen. Nogle husker måske det bedste eksempel på dette, da Eddie Irvine på Suzuka i 1997 kørte uden om Jacques Villenueve på Suzuka og lagde sig som en hurtig chikane mellem de to VM kombattanter.

Spændende bliver det på søndag at se, hvordan kampen mellem Renault og Ferrari kommer til at udspille sig.